een gefundeerde start

Wil je bouwen aan de toekomst van Nederland en tegelijk jouw eigen toekomst een flitsende start geven? Kies dan voor een tweejarig management traineeship bij TBI. Dan ga je meteen aan het werk bij topondernemingen in de Techniek, Bouw & Ontwikkeling en Infra. Het management traineeship bestaat uit drie werkperioden van acht maanden, zodat je in alle drie de branches praktische ervaring opdoet. Bij elke onderneming krijg je een eigen stukje verantwoordelijkheid over een project.

Impressie: De TBI Inhousedag

Meer weten over onze trainees en hun ontwikkeling?

Lees hier alle verhalen

Leren door te doen

Op elk van de drie projecten word je ter plekke goed begeleid. Daarnaast krijg je een mentor, meestal een directielid, als klankbord gedurende je gehele traineeship, die met je meekijkt naar je carrièreplannen voor de langere termijn. Als derde begeleider krijg je een coach die je op het persoonlijke vlak terzijde staat. Want aan ‘soft skills’ hechten we grote waarde bij TBI. Daarom krijg je vanuit de TBI acdmy zeven keer een tweedaagse training aangeboden, waarbij je met jouw traineegroep werkt aan je persoonlijke vaardigheden en valkuilen. Daarnaast organiseren we een aantal vakinhoudelijke themadagen en bezoeken de trainees elkaars projecten.

Wat maakt jou enthousiast?

Het TBI-traineeship wil je vooral de kans bieden om te ervaren welke branche en welke positie jouw hart sneller doen kloppen. Want de praktijk blijkt toch altijd nét even anders dan het beeld dat je er tijdens je studie van kreeg. Bij ons sta je figuurlijk en soms ook letterlijk ‘met je poten in de modder’. Want door te doen ontdek je wat jou enthousiast maakt. En die ontdekking is goud waard. Pas als je werk aansluit op je diepste motivatie, zul je er een uitblinker in worden.

  'Hier zie ik het resultaat van mijn werk' 

  Rosanne Stel wilde altijd al weten hoe dingen in elkaar zitten. Ze studeerde hbo Bouwkunde, gevolgd door een master Construction Management & Engineering (CME) aan de TU Delft. Maar ze was nog niet uitgeleerd, niet op het technische vlak, niet op het persoonlijke vlak. Het TBI traineeship bood beide. In haar huidige werkperiode, de tweede van drie, ondersteunt ze de integrale ontwerpmanager van Croonwolter&dros.

  We zoeken ieder jaar trainees die: 

  • een (bijna) afgeronde universitaire opleiding hebben in een technische of financiële richting; 
  • een ondernemende persoonlijkheid hebben, wat ook blijkt uit activiteiten naast de studie;
  • maximaal een jaar werkervaring hebben (als de studie al afgerond is);
  • denken in mogelijkheden, kansen pakken en hun verantwoordelijkheden nemen;
  • met jeukende handen aan de wereld willen bouwen en deze willen verbeteren.

  Heb je vragen over ons traineeship? Dan kun je Claudia, onze Programmamanager Leren en Ontwikkelen, een berichtje sturen via WhatsApp.


  Een traineeship zoals een traineeship bedoeld is

  Het TBI-traineeship is zeer zeker geen stage, want je gaat serieus aan de slag en er wordt echt iets van je verwacht. Je krijgt dan ook een tweejarig arbeidscontract, een marktconform salaris, een laptop, mobiele telefoon en de keuze voor een (elektrische) leaseauto of een andere vervoersoplossing. Maar het TBI-traineeship is ook geen verkapt dienstverband dat alleen draait om jouw waarde voor ons. Wij zijn er trots op dat onze trainees na twee jaar niet alleen razend enthousiast zijn over het traineeship, maar ook over onze ondernemingen en projecten. 

  Na dit traineeship heb je veel geleerd over jezelf, TBI en de sectoren Techniek, Bouw & Ontwikkeling en Infra én ben je klaar voor een volgende stap. Samen met je mentor en coach bepaal je wat die zal zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat we je ook dan weer een rol kunnen bieden die jou en ons verder helpt om de toekomst te maken. 

  Deelnemen aan het traineeship

  Ieder jaar start er in september een nieuwe groep trainees. Dat betekent dat je vanaf het voorjaar kunt solliciteren. Ben je in de tussentijd al afgestuurd en geïnteresseerd in het traineeship of een andere (starters)functie binnen TBI? Neem dan contact met ons op via info@tbi.nl

  Onze trainees aan het woord

  Vragen?

  Claudia Ritmeester

  Programmamanager TBI acdmy