Duurzame oplossingen? Zo doen we dat!

Klimaatverandering, waarschijnlijk de grootste uitdaging waar onze maatschappij voor staat, gaat ons aan het hart. Daarom is duurzaamheid de belangrijkste pijler in onze strategie. Een pijler met twee thema’s: de circulaire transitie en de energietransitie, die we vertalen naar een aantal praktische voorbeelden.

Struijk: van slopen naar circulair oogsten

Sinds oktober 2021 is Struijk Sloop- en Grondwerken Nederland B.V., van origine een sloper, onderdeel van TBI. Struijk levert een actieve bijdrage aan de realisatie van een circulaire bedrijfsvoering. Voor hun sloopwerken maakt Struijk een inventarisatie van waardevolle herbruikbare materialen. Deze worden vastgelegd in een materialenpaspoort. Na de oogst wordt via een onlineplatform (Insert) en via vaste partners een herbestemming gezocht voor de vrijgekomen materialen. Zo reduceert Struijk het afval en wordt hoogwaardig hergebruik mogelijk.

Van een kantorenpand in Almelo is inmiddels 50% van de aangeboden materialen verkocht. Dit varieert van systeemplafonds, kasten en laminaat tot contactdozen en schakelaars. Al deze materialen vinden een hoogwaardige herbestemming bij de nieuwe eigenaar.