Validation Lab 

TBI wil vernieuwers een springplank bieden om hun innovatie succesvol te maken. Hiervoor biedt TBI ondernemende medewerkers een inspirerende omgeving en professionele begeleiding bij YES!Delft.

In het Validation Lab ga je aan de slag om de klantbehoefte en oplossing te valideren, toetsen. Zijn klanten echt bereid om voor jouw oplossing te kiezen? Je leert hoe je dit zo slim en goed mogelijk kan uitzoeken. Zo weet je na drie maanden of je vol door moet of niet.

50 werkdagen, 50 klanten

Het TBI Validation Lab is een pressure cooker van ca. 10 weken. Om de potentie van jouw idee maximaal te benutten zijn klantcontacten cruciaal. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Steve Blank's Lean LaunchPad methode en business model innovation tools van Alexander Osterwalder & Business Model Inc.

Door middel van wekelijkse sessies en workshops zorgen wij ervoor dat je input en feedback krijgt van je mede deelnemers, ervaren trainers en persoonlijke mentoren. Met als resultaat een business model ontwerp dat zorgt voor tevreden klanten.

Voor ondernemende collega's (!)

Het programma is gericht op ondernemende medewerkers, intrapreneurs. Hij / zij brengt een klein en complementair team mee dat tijd heeft om hier gedurende 3 maanden op te focussen (minimaal 2 dagen per week). Inhoudelijk is hier een idee voor nodig dat toetsbaar is in de markt (bijvoorbeeld door middel van een prototype). Na afronding van het Validation Lab is het TBI i-fonds beschikbaar voor vervolg investeringen.