Onze mensen maken TBI

In onze strategie zijn vakmanschap, talent, leiderschap en diversiteit dan ook belangrijke aandachtspunten. Wij willen een aantrekkelijke werkgever zijn. Een werkgever waar mensen met plezier werken en trots zijn op hun werk. Waar toptalenten graag komen en professionals lang blijven. 

Veiligheid voorop
Het is van vitaal belang dat onze medewerkers gedurende hun hele loopbaan fit en gezond hun werk kunnen doen. Daarom nemen we veel maatregelen om veilig werken te bevorderen. Van cursussen en voorschriften tot een innovatieve app voor medewerkers. Ook zetten we in op een gezonde werkomgeving. Dat doen we voor onze eigen mensen én voor onderaannemers. 

Ontwikkeling is cruciaal
Het continu blijven ontwikkelen van onze medewerkers is cruciaal. Om verder te komen als bedrijf, maar ook om de uitstroom van talent laag te houden. Daarom investeren we veel in opleiding, onder meer met onze eigen TBI acdmy. Op verschillende manieren wordt kennis binnen TBI gedeeld, onder meer via een netwerk voor young professionals. En tot slot stimuleren we innovatie. Bijvoorbeeld met een innovatieprijs voor medewerkers.

Diversiteit
We willen een bedrijf zijn waar iedereen zichzelf kan zijn. Man, vrouw, jong, of oud. Wat je achtergrond ook is. We zetten ons in voor meer vrouwen in het bedrijf, zeker ook in leidinggevende posities. Dat doen we onder meer met een speciaal netwerk binnen TBI.

Bekijk ook onze andere strategische pijlers