de 3 van TBI

3 van TBI report

Omdat we erg nieuwsgierig zijn naar de rol van de pijlers in de dagelijkse werkzaamheden van de verschillende TBI-ondernemingen gaan we op pad. In de 3 van TBI Report gaan we op verschillende locaties in gesprek over uiteenlopende projecten, werkzaamheden, initiatieven en andere relevante onderwerpen. 

Toonaangevende marktpositie

Deze keer zijn we op bezoek bij TBI-onderneming Voorbij Funderingstechniek. Zij vertellen ons in deze aflevering alles over hun intelligente ontwerplatform én winnaar van de TBI innovatieprijs: BASE FT. We starten hierbij op het kantoor van de onderneming in Amsterdam en bekijken de tool vervolgens op een project van TBI-zusje J.P. van Eesteren, waar de tool in praktijk wordt gebracht. 

Toonaangevende marktpositie

In deze aflevering van de 3 van TBI report zijn op bezoek bij Voorbij Prefab. Zij ontwikkelen samen met TBI SSC-ICT aan een tool om hun logistieke proces te digitaliseren. Ze leggen uit waar ze tegenaan liepen en vertellen over hun learnings tijdens dit proces. 

Toonaangevende marktpositie

In de zevende aflevering van de 3 van TBI report zijn we aanwezig bij de voorrondes van de TBI Innovatieprijs 2019. Dertig collega's hebben bij Yes!Delft hun inspirerende ideeën en innovaties gepresenteerd, waarbij de ideeën tegen klimaatverandering centraal stonden. We vragen aan de deelnemers welke ideeën en innovaties zij hebben en kijken mee met hun pitches! 

Circulair ondernemen 

In deze aflevering van de 3 van TBI Report zijn we bij de realisatie van het nieuwe kantoorgebouw van Triodos Bank Nederland en Triodos Investment Management in Driebergen. Hier spreken we met Rob van der Ent (Coördinator duurzaamheid) en Sander Kok (Projectleider) van TBI-onderneming J.P. van Eesteren over circulariteit en hoe dit precies wordt toegepast op dit project. 

Toonaangevende marktpositie

In de vijfde aflevering van de 3 van TBI Report zijn we op bezoek bij de workshop "Apenstreken' in de Apenheul. Hier kijken vernieuwers van verschillende TBI-ondernemingen naar wat zij kunnen leren van de apen. Hoe beslissen de apen, hoe krijgen zij iets voor elkaar en wie is de baas in de groep? Daarnaast gaf Irene Koel een interessante presentatie over ondere andere rode sokken en het verkopen hiervan.

Aantrekkelijke werkomgeving

In de vierde aflevering van de 3 van TBI Report zijn we aanwezig bij de afsluiting van het TOP programma van de TBI acdmy. Dit programma bouwt mee aan de toekomst van nieuw leiderschap binnen TBI. Gedurende het traject zijn de deelnemers uitgedaagd om competenties te ontwikkelen die nodig zijn voor duurzaam leiderschap, waaronder flexibiliteit in leiderschapsstijl, het stimuleren van samenwerking en een rolmodel zijn.

Circulair ondernemen

De derde aflevering van de 3 van TBI Report staat in het teken van duurzaam ondernemen. Ewout Smits en Ronald Maaskant van WTH vertellen in deze aflevering over de rol van circulariteit binnen de organisatie. Miljarden kilo's aan bedrijfskleding worden jaarlijks weggegooid of vernietigd. Om te voorkomen dat de kleding die de medewerkers van TBI dagelijks met trots dragen daar tussen terecht komt, maakt TBI haar bedrijfskleding circulair. 

Toonaangevende marktpositie

Bij de tweede aflevering van de 3 van TBI Report zijn we aanwezig bij de uitreiking van de TBI Innovatieprijs 2018. Deze prijs dient als eervol platform voor vernieuwing. Alle medewerkers van de verschillende TBI-ondernemingen kunnen meedoen en maken kans op mooie prijzen. We vragen de deelnemers naar hun innovatie, wat zij van deze prijs vinden en hoe centraal innovatie volgens hen staat binnen TBI. 

Aantrekkelijke werkomgeving

In de eerste aflevering van de 3 van TBI staat de pijler aantrekkelijke werkomgeving centraal. We zijn in deze aflevering te gast bij een event van Jong TBI Infra op de locatie Fort bij Vechten. We vragen aan de deelnemers wat zij verstaan onder een aantrekkelijke werkomgeving en hoe zij dit terug zien in de praktijk bij TBI. 

 

Ideeën of voorbeelden voor de 3 van TBI Report?

Laat het weten