Circulair ondernemen

Vol overtuiging zetten wij in op een circulaire bouweconomie. Ons doel is een duurzaam gebouwde omgeving en een volledig circulaire bedrijfsvoering. Gasloze woningbouw is de norm. Materialen worden hergebruikt. Wij willen onze footprint minimaliseren en onze kennis delen. Zo leren we van elkaar. Wij zijn het verplicht aan onszelf, elkaar en aan de samenleving om er alles aan te doen om zorgvuldig met deze wereld om te gaan. Zodat het ook in de toekomst nog steeds een fijne plek is om te wonen en werken.

Benieuwd hoe deze pijler er in de praktijk uitziet?

Bekijk onze reports

Duurzaam kantoor voor Triodos Bank

In opdracht van JOIN realiseert TBI-onderneming J.P. van Eesteren het nieuwe kantoor voor Triodos Bank Nederland en Triodos Investment Management in Driebergen op basis van een engineer & build opdracht. Het project is door de uitzonderlijk duurzame aanpak van het bouwproces, de door de natuur geïnspireerde vormgeving en de bio-based materiaalkeuzes uniek. Met het gebouw wordt naar een BREEAM Outstanding duurzaamheidscertificaat gestreefd, de hoogst haalbare duurzaamheidsscore voor gebouwen! Dit toont niet alleen de circulaire ambitie van de opdrachtgever, maar ook van TBI aan! 

Partnerovereenkomst met Madaster

TBI Holdings B.V. heeft een partnerovereenkomst getekend met Madaster Services. Met het partnership levert TBI een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van Madaster. Een onafhankelijk publiek platform dat fungeert als een online bibliotheek waarin materialen en gebouwen worden gedocumenteerd, net zoals verkaveling en grondbezit bij het kadaster. Een gebouw wordt zo een gedocumenteerde 'opslagplaats' voor materialen die in de toekomst hergebruikt kunnen worden. 

Bedrijfskleding circulair maken

Miljarden kilo's aan bedrijfskleding worden jaarlijks weggegooid of vernietigd. Om te voorkomen dat de kleding die de medewerkers van TBI dagelijks met trots dragen daar tussen terecht komt, zamelt TBI de bedrijfskleding en PBM's van haar medewerkers in. Vervolgens wordt hier weer nieuwe bedrijfskleding van gemaakt. Dit initiatief maakt deel uit van de Green Deal Circulair Inkopen (GDCI). Het is onze ambitie om in 2022 100% circulaire TBI-bedrijfskleding te dragen