Zonneracers TU Delft verder als Vattenfall Solar Team

Het zonneraceteam van de TU Delft gaat verder onder een nieuwe naam: het Vattenfall Solar Team. Dat werd dinsdag bekendgemaakt tijdens de presentatie van het nieuwe team, in Delft. Hoofdsponsor Nuon besloot eind vorig jaar de naam van het moederbedrijf Vattenfall over te nemen en ook het solar team doet dat nu. De teamleden bouwen dit jaar hun tiende zonneauto, waarmee ze in oktober opnieuw de Bridgestone World Solar Challenge in Australië hopen te winnen.

Het nieuwe Vattenfall Solar Team presenteerde zich aan pers en publiek in de D:Dreamhall, de werkplaats van het team op de campus van de TU Delft. TBI was als partner van het team aanwezig. De visie waarmee het team deelneemt aan het wereldkampioenschap voor zonneauto's in oktober van dit jaar is: 'It's Possible'. Met de Nuna's hebben ze voorgaande jaren bewezen dat wat onmogelijk lijkt toch werkelijkheid kan worden. Bij hun eerste deelname, twintig jaar geleden, had niemand verwacht dat het team van Nederlandse studenten de belangrijkste zonnerace ter wereld kon winnen en zou uitgroeien tot de ongeëvenaarde wereldkampioen.

Het wordt de tiende keer op rij dat de studenten van de TU Delft in oktober meedoen aan de World Solar Challenge in Australië. De zestien nieuwe teamleden bouwen hiervoor een volledig nieuwe zonneracewagen. De jubileumauto krijgt een bijzondere naam: NunaX. Teamleider Maud Diepenveen: "De X staat onder meer voor het doel dat we willen bereiken. Het kruisje op de schatkaart, zeg maar. Tegelijk is de X in de wiskunde ook de onbekende variabele, hoe we ons doel bereiken, weten we nog niet. De weg er naartoe is ook voor ons nog een mysterie. En toch geloven we dat het mogelijk is - voor de achtste keer wereldkampioen zonneracen in Australië."

Bridgestone World Solar Challenge
Het Vattenfall Solar Team doet in oktober dit jaar voor de tiende keer mee aan de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Deze 3.000 kilometer lange race van Darwin naar Adelaide wordt volledig op de kracht van de zon verreden en werd al zeven keer eerder door de studenten uit Delft gewonnen. Ieder jaar worden de regels waaraan de deelnemende zonnewagens moeten voldoen strenger en de concurrentie wordt sterker. Het Vattenfall Solar Team zal dit jaar dus alles op alles moeten zetten bij het doorontwikkelen van de auto om de tegenstanders voor te blijven.

 

 

 

 

Stuur artikel door