Welke jonge toparchitect wint de next step award?

6 April wordt voor het eerst de nieuwe grote architectuurprijs voor jong toptalent uitgereikt: de Next Step Award. De uitreiking vormt de climax van het nieuwe Next Step Program van brancheorganisatie BNA en projectontwikkelaar TBI-onderneming Synchroon B.V.

Van de ruim 60 inzenders dingen nu nog 3 finalisten mee: Marc Koehler, Space Encounters en De Kort Van Schaik. Het Next Step Program biedt hen een jaar lang een podium plus professionele service bij de volgende stap in hun loopbaan. De winnaar ontvangt bovendien 10.000 euro!

De jury onder voorzitterschap van oud Vlaams Bouwmeester Bob van Reeth combineert ervaring met een frisse visie op het vak: Do Janne Vermeulen van Team V, Sascha Glasl van Space&Matter (o.m. de Ceuvel), Joop de Boer ( o.m. Pop UP City) en Nanne de Ru van Powerhouse Company kozen de finalisten en de winnaar. Deelname aan het programma blijkt erg gewild: 60 jonge bureaus streden met een excellent gerealiseerd gebouw mee om de prijs. De initiatiefnemers hebben daarom besloten om in 2018 een nieuwe editie te organiseren.

Maar welk toptalent wint de prijs nu voor het eerst? De Utrechtse Snorfabriek is het decor van de prijsuitreiking op donderdag 6 april.

Het programma start om 18 uur en wordt feestelijk afgesloten met DJ en (netwerk-)borrel.

De nieuwe architectuur en het leven vieren? Meld je dan hier aan.

Stuur artikel door