Waterfront geeft boulevardgebied terug aan stad Harderwijk

Met een spectaculaire show op het water gaf Waterfront het boulevardgebied op donderdagavond 26 april terug aan de stad Harderwijk. De publieke show duurde van 21.30 - 22.00 uur. Het spektakel was gratis te bezoeken en een programmaonderdeel van de andere feestelijkheden tijdens de Koningsnachts in Harderwijk.

Met de oplevering van de Stadshaven en Strandhaven konden de samenwerkende partijen van Wagterfront het Boulevardgebied op donderdagavond 26 april teruggeven aan de stad. Dat gebeurde met een spetterende spektakelshow op het water (aan kranen en op schepen) door het intrnationale theatergezelschap CloseAct in samenwerking met luchtacrobaten van Bencha Theater en 16 vrijwilligers uit Harderwijk. de samenwerkende partijen van Waterfront bestonden uit Boskalis, gemeente Harderwijk en TBI-ondernemingen Koopmans en Synchroon.

Boulevardgebied terug in de stad
Het boulevardgebied is nu weer toegankelijk voor inwoners en bezoekers van Harderwijk. En ondernemers krijgen langs de stadsmuur ruimte voor terrassen en activiteiten als thematische markten, visserijdagen, kleinkunst of een mini kermis. Geparkeerde auto's verdwijnen in het toeristenseizoen uit het beeld en bezoekers kunnen de wandelpromenade aan het water gebruiken. In het laagseizoen is van 1 oktober tot 1 mei beperkt parkeren op de Strandboulevard mogelijk.

Stuur artikel door