Vruchtbare kennismaking tussen LG Electronics, TBI Trainees en TBI WOONlab

Een vruchtbare kennismaking tussen LG Electronics, TBI Trainees en TBI WOONlab; dat was het doel van het projectbezoek op 23 oktober. Eén van de speerpunten van deze dag was dan ook het delen van onze kennis en opdoen van nieuwe contacten, waar we in de toekomst allemaal baat bij kunnen hebben. Voor deze gelegenheid zijn we uitgenodigd in het LG Experience Center in Amstelveen door onze gastheer Maurice Rebel.

Presentatie trainees TBI WOONlab

Na een woord van welkom van Maurice en een geheel verzorgde lunch, startte het formele gedeelte met de presentatie van de projecten van de huidige trainees binnen het WOONlab. Sjoerd Groeneveld vertelde over zijn eerste anderhalve maand binnen het project van de Loftwoning en de rol die hij hierin vervult. Silvo Jeunink vertelde over zijn betrokkenheid bij de projecten Gasloos wonen en het Motorblok. Ook was het interessant om te horen welke uitdagingen er voor hem als Elektrotechnicus liggen door de transitie die de bouw momenteel ondergaat naar het volledig gasvrij wonen. Tussendoor werden er uitgebreid vragen gesteld door de aanwezige trainees, wat tot interessante discussies en inzichten leidde. 

Verhaal achter afdeling Air Solutions

Vervolgens was het woord aan Maurice Rebel (Sr. Account Manager) die ons meenam in het verhaal achter de afdeling Air Solutions. Naast dat LG Electronics klimaatoplossingen heeft voor de residentiele markt, zijn zij al vijftien jaar actief in de BtoB markt en koelen en/of verwarmen inmiddels vele kantoorpanden, winkels, scholen en warenhuizen. Ook vertelde Maurice over de verwarmingsoplossingen voor de residentiele markt. In samenwerking met TBI loopt momenteel het project van het Motorblok (waar de LG Therma V warmtepomp een onderdeel van is) welke wordt gecoördineerd vanuit het TBI WOONlab.

Rondleiding door LG Electronics Academy

Aansluitend op zijn verhaal vond een rondleiding plaats door hun academy langs de producten die LG Air Solutions aanbiedt op het gebied van (klimaat)comfort. Denk hierbij dus aan warmtepompen en grotere klimaatinstallaties (VRF en koudwatermachines) voor zowel de zakelijke als de particulier markt. Interessant hierbij was om te horen en te zien welke kansen en uitdagingen er liggen in de overgang naar het gasvrij wonen, maar vooral om te zien dat LG Electronics veel meer doet dan alleen consumenten elektronica. Michel Houtzager, LG Electronics Sales-manager Business Solutions, gaf uitleg over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van beeldschermen (digital signage) voor de zakelijke markt. Denk hierbij aan beeldschermen tot 98 inch, transparante beeldschermen, gebogen beeldschermen en de nieuwste en dunste OLED-beeldschermen.

Toetsing gedeelde informatie in quiz

Laatste onderdeel van de planning van deze dag was een quiz, waarbij de gedeelde informatie werd getoetst onder de aanwezigen. De eerste prijs die vervolgens werd uitgedeeld aan de winnaar van de quiz is het boek “Life 3.0” van Max Tegmark. Hierin wordt beschreven wat de kansen en de gevaren zijn van een wereld met Artificial Intelligence; een techniek die binnen afzienbare tijd ook zijn intrede kan doen in de gebouwde omgeving waar wij ons mee bezig houden.

Verdere kennismaking

Als afsluiting was er door Maurice een borrel georganiseerd, waarbij het mogelijk was om wat dieper en informeler op bepaalde zaken in te gaan, of een nadere kennismaking tussen LG en een van de andere TBI ondernemingen op te zetten. Deze dag is, door zowel LG Electronics als TBI, als positief ervaren en heeft voor alle aanwezigen tot interessante inzichten geleid. Misschien ontstaan er door deze ontmoeting in de toekomst nog meer interessante samenwerkingen tussen LG Electronics en één van de ondernemingen van TBI. Wij willen LG Electronics en in het bijzonder Maurice Rebel en Michel Houtzager bedanken voor de gastvrijheid en de geïnvesteerde tijd.

Stuur artikel door