VOF Parksingel start ontwikkeling Parksingel in Waddinxveen

VOF Parksingel, een samenwerking van AM, BPD en TBI-onderneming Synchroon, heeft een koop- realisatie-overeenkomst gesloten met GEM Park Triangel in Waddinxveen voor de ontwikkeling van deelplan Parksingel E3. Hiermee breidt de bestaande wijk Triangel uit met 112 koopwoningen, die in het hogere prijssegment worden aangeboden. Het contract is ondertekend door de heren Alexander De Vries (GEM Park Triangel), Wilco van den Ban (AM), Paul Becht (BPD) en Hans Bootsma (Synchroon).

Dorps wonen in cottage stijl
Parksingel wordt binnen de wijk Triangel gerealiseerd en grenst direct aan het centrale park. Naast de al bestaande groenvoorzieningen aan de randen van de woonlocatie wordt een ovale 'green' gerealiseerd, waar een deel van de woningen omheen worden gesitueerd. Brede, groene lanen vormen de entree naar de nieuwe wijk Parksingel, die zich kenmerkt door een dorpse en kindvriendelijke sfeer. Het stedenbouwkundig plan is afkomstig van bureau Plein06 uit Rotterdam. De woningen zijn ontworpen in een 'Engelse cottage stijl' door PBV architecten uit Wassenaar en Mulleners+Mulleners uit Amsterdam. Het plan wordt in twee fases gerealiseerd. De verkoop van de huizen uit de eerste fase start naar verwachting dit najaar.

In 2018 volgt een tweede fase (deelplan F) met circa 150 woningen. VOF Parksingel is al gestart met het ontwerp voor dit deelplan.

Stuur artikel door