Trotse sponsor

Vattenfall Solar Team presenteert coureurs voor race in Australië

Op woensdag 29 april presenteerde het Vattenfall Solar Team van de Technische Universiteit Delft de drie coureurs die dit najaar zullen rijden tijdens het WK Zonneracen in Australië, de Bridgestone World Solar Challenge. De coureurs racete tegen elkaar als eerste training. De winnaar van de race mag zonneauto NunaX besturen tijdens de kwalificatierace voorafgaand aan de Solar Challenge. TBI was bij dit evenement aanwezig als trotse sponsor. 

Onthulling coureurs Vattenfall Solar Team

Bekendmaking op circuit Zandvoort

De presentatie aan de pers, sponsoren en andere genodigden vond plaats op het circuit van Zandvoort. Daar namen de drie coureurs voor het eerst plaats achter het stuur van een zonneauto voor een unieke tijdrace. De winnaar van deze race mag de kwalificatierace rijden voorafgaand aan de grote race in Australië.

Omdat de nieuwste zonneauto van het team, de Nuna X, nog volop in aanbouw is, werd speciaal voor deze race, de winnaar van 2018, Nuna9S uit de opslag gehaald. Elke coureur reed een eigen ronde over het circuit in de winnende zonneracewagen. De omstandigheden van de kwalificatierace werden daarbij zo goed mogelijk nagebootst. Zelfs de control stop werd meerdere keren uitgevoerd. Uiteindelijk was student elektrotechniek Tom Salden de snelste van de drie coureurs. Hij mag in Australië de kwalificatierace gaan rijden.

Trotste sponsor 

Het ontwikkelen van een zonneauto is een project van de Technische Universiteit Delft en wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende sponsoren. Met oog op duurzaamheid en innovatie is TBI, voor het 2e jaar, trotse sponsor van dit project. Daarnaast zet TBI in op kennisdeling. De leden van het team kunnen bij de TBI-ondernemingen terecht voor specialistische kennis die nodig is om de zonneauto vorm te geven en continue te optimaliseren.

De prestaties in het kort

Het Vattenfall Solar Team van de TU Delft doet dit jaar in oktober voor de tiende keer mee aan de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Dit is een meerdaagse race van 3000 km dwars door de outback van Australië. Zonneraceteams van over de hele wereld doen mee en proberen zo snel mogelijk de finish te halen. Al zeven keer heeft het Vattenfall Solar team de race in Australië gewonnen. Twee keer werden ze tweede. Daarnaast won het Vattenfall Solar team drie keer de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika. Elke twee jaar ontwerpt en bouwt het team een volledig nieuwe zonneauto. De auto van dit jaar krijgt de naam NunaX en wordt deze zomer gepresenteerd. Voor elke race wordt een nieuw team samengesteld uit zestien studenten van de TU Delft die de auto zowel bouwen als ermee racen. 

TBI wenst het Vattenfall Solar Team enorm veel succes met de race in Australië!

Stuur artikel door