Maak de toekomst

Vattenfall Solar Team moet rit definitief beëindigen

Waar het Vattenfall Solar Team vanochtend als trotste winnaars van de World Solar Challenge op het podium wilde staan, moeten zij nu het verschrikkelijke nieuws brengen dat NunaX in vlammen is opgegaan. Coureur Tim van Leeuwen is op tijd uit de auto gehaald en dat is op dit moment het allerbelangrijkste voor het team. Hieronder geven zij een korte beschrijving over wat er gebeurd is. 

Als koploper van start

De kansen voor NunaX, die op de  vijfde racedag als koploper van start ging, leken goed. De voorsprong op de Belgen was slechts 2,5 minuten en het team ging vol goede moed van start. Na ongeveer een halfuur rijden stonden ze nog steeds eerste. Op dat moment merkte het team dat er iets mis was met NunaX. Tim reed Nuna een zijweggetje in en vanuit de volgauto zagen we rook komen uit NunaX. Tim kon snel uit NunaX stappen en werd door de andere teamleden in veiligheid gebracht. 

Protocol

Bij een brand is het protocol van het team dat niemand in de buurt van de zonneauto komt. Vol ongeloof stond het team te kijken hoe NunaX aan het uitbranden was. Dit zal voor het eerst in 20 jaar zijn dat Nuna de finish niet zal halen. Hoe de brand kon ontstaan wordt nog onderzocht. 

Trots op het team

Bij TBI zijn we sprakeloos van het verdrietige nieuws van vanochtend. Namens alle TBI-ondernemingen willen wij het team laten weten dat we ontzettend trots zijn. We waarderen jullie harde werk van het afgelopen jaar enorm en wensen jullie op dit moment heel veel sterkte toe!

Stuur artikel door