Partnerschap
TBI trotse partner van team Delft Hyperloop
TBI en het team Delft Hyperloop gaan dit jaar samen op reis. Het doel is om samen met de andere partners de European Hyperloop Week 2022 te winnen. Daarnaast gaan we voor enkele nieuwe technische en organisatorische doorbraken voor dit nieuwe duurzame mobiliteitssysteem.
Samen werken, samen winnen
De hyperloop is een veilig en energiezuinig transportsysteem voor het vervoeren van een groot aantal mensen en goederen tussen steden en landen. TBI zal waar nodig engineers, programmeurs, ontwikkelaars of uitvoerders ter beschikking stellen aan het team Delft Hyperloop. “Onze medewerkers houden van samenwerken en winnen. Daarbij biedt het ook een duurzaam perspectief. We helpen dit daarom graag een stap verder.” aldus innovatie manager Douwe van den Wall Bake.
Patrick Sheppard, team captain van Delft Hyperloop: “Wij zijn blij met het vertrouwen en de diverse expertises vanuit TBI. Zij brengen relevante inzichten en ervaringen op gebied van ontwerp, realisatie en de schaalbaarheid van het systeem.”
Duurzame oplossingen waarmaken
“Het realiseren van duurzame oplossingen staat centraal in onze strategie. Daarom gaan we de komende jaren nog meer werk maken van duurzame oplossingen binnen TBI. Het hyperloop systeem is natuurlijk nog een long shotmaar spreekt zeer tot de verbeelding.” aldus Bart van Breukelen (bestuursvoorzitter van TBI Holdings).
“Daarbij houden onze medewerkers van (bouw)technische uitdagingen én inpassingsvraagstukken. Wij helpen ambitieuze projecten graag waarmaken.” Zo was TBI in 2014 ook hoofdpartner van het team Prêt-à-Loger, in 2019 van team MOR en in 2018 en 2019 sponsor van het Vattenfall Solar Team. De eerste twee prototypes doen op The Green Village nog altijd dienst als onderzoeksobjecten.
Over team Delft Hyperloop
Delft Hyperloop staat bekend als een zogenaamd D:Dreamteam van de Technische Universiteit Delft. Dit betekent dat het een non-profit organisatie is die bestaat om innovaties te stimuleren. Een D:Dreamteam bestaat elk jaar uit nieuwe mensen. Alle vooruitgang die door de vorige teams wordt geboekt, wordt overgedragen aan het volgende.
Dit jaar zijn het ontwikkelen en realiseren van een zwevende pod en het optimaliseren van de magnetische voorstuwing de belangrijkste technische uitdagingen. Deze zullen in een 70 meter lange baan gedemonstreerd worden. Daarnaast zal er ook een grote stap worden gezet als het gaat over de opschaalbaarheid en maatschappelijke inpassing van het systeem.