Wederom trotse partner

Afgelopen jaar werkte team Delft Hyperloop, met de hulp van diverse TBI-collega's keihard aan de laatste hyperloop-ontwikkelingen. En dat loonde, want afgelopen zomer wonnen zij de European Hyperloop Week 2022. Na deze vliegende start zetten we onze samenwerking in 2023 graag voort. Samen hopen we de nieuwe uitdagingen te tackelen voor dit revolutionaire mobiliteitssysteem.

Transportsysteem van de toekomst

De hyperloop is een veilig en energiezuinig transportsysteem voor het vervoeren van een groot aantal mensen en goederen tussen steden en landen. Hoewel er nog een lange weg te gaan is, wordt er al sinds 2016 door studententeams over de hele wereld aan de ontwikkeling van een hyperloop gewerkt. Ook door het D:Dreamteam van de Technische Universiteit Delft.

'Naast hoofdsponsor van het team, willen we ook van inhoudelijke en praktische waarde zijn. Dat betekent dat we naast de passie en expertise van collega’s ook andere bedrijfsmatige capaciteiten ter beschikking stellen. Vorig jaar hielpen diverse collega’s met het schrijven van software, transport van materieel en reviews van papers,' vertelt Douwe van den Wall Bake (innovatiemanager TBI).

Duurzame oplossingen met impact

'De ontwikkeling van de hyperloop sluit goed aan bij waar wij als TBI voor staan. Versnelde realisatie van duurzame oplossingen is nodig om een gezonde leefomgeving te behouden. Als we kijken naar de uitdagingen op het gebied van milieu, mobiliteit en ruimtegebruik is de hyperloop een interessante ontwikkeling. Voor de realisatie zullen bouwtechnische, financiële en ruimtelijke puzzels gelegd moeten worden en dat inspireert onze mensen. Daarnaast spreekt de hyperloop natuurlijk ook zeer tot de verbeelding,' aldus Bart van Breukelen (voorzitter raad van bestuur TBI).

Uitdagingen voor 2023

Vorig jaar won het team met hun verticaal zwevend hyperloop systeem de Complete Pod Design Award tijdens de finaleweek. Dit jaar zet het nieuwe team cruciale stappen door een schaalbaar hyperloopprototype te ontwikkelen en bouwen dat ook verticaal zal zweven. Daarnaast zal een nieuw en zeer energie-efficiënt voortstuwingssysteem geïmplementeerd worden waarvoor ook een nieuw koelingssysteem nodig is dat in vacuüm moet werken. Genoeg technische uitdagingen dus!

'Wij zijn als team ontzettend blij met de expertise, het meedenken en het enthousiasme vanuit TBI. Met de steun van de medewerkers van TBI, hebben wij er veel vertrouwen in dat we dit jaar samen de grenzen van technologie kunnen verleggen en de European Hyperloop Week kunnen winnen met een schaalbaar, innovatief en duurzaam hyperloop systeem,' besluit Umika Bhagole (team captain van Delft Hyperloop).

Over het team 

Delft Hyperloop is een D:Dreamteam van de TU Delft. Dit betekent dat het een non-profit organisatie is die bestaat om innovaties te stimuleren. De aanpak van Delft Hyperloop is gericht op het katalyseren van innovatie en de implementatie van hyperloop. Elk jaar met een nieuw team van gemotiveerde en ambitieuze studenten. Alle vooruitgang die door de vorige teams wordt geboekt, wordt overgedragen aan het volgende team, die weer nieuwe uitdagingen aangaan.

Dit jaar bestaat het Delft Hyperloop VII uit een team van 41 studenten met allerlei verschillende studie-achtergronden die hun kennis en skills combineren om een hyperloopprototype te bouwen en onderzoek uitvoeren naar de grote uitdagingen voor de implementatie van hyperloop.

Stuur artikel door