TBI-onderneming Synchroon en NS Stations tekenen intentieovereenkomst voor deelgebied 2 t/m 4 Wisselspoor, Utrecht

TBI-onderneming Synchroon en NS Stations, tekenden op 10 juli jl. de intentieovereenkomst voor deelgebied 2 t/m 4 Wisselspoor aan de 2e Daalsedijk in Utrecht.

Met de ondertekening van deze overeenkomst hebben partijen wederom een belangrijke stap gezet op weg naar realisatie van het plan Wisselspoor.

De intentieovereenkomst behelst een binnenstedelijke gebiedsontwikkeling en transformatie van ca. 9 ha voormalig bedrijventerrein van NS in de Spoorzone aan de 2e Daalsedijk in een gemengd gebied voor wonen, creatieve bedrijvigheid en horeca. Dit gebied wordt de aankomende jaren omgetoverd tot een fijn stedelijk woonmilieu met behoud van het industrieel erfgoed zoals de oude hallen en delen van wissels en sporen. Dat maakt Wisselspoor een 'stoer stukkie stad'.

In november 2015 sloten NS en Synchroon al een koop- en samenwerkingsovereenkomst voor deelgebied 1 met totaal ca. 140 woningen en 2.000 m2 commerciƫle bedrijfsruimte en horeca. Op dit moment loopt de bestemmingsplan procedure voor dit deel. De verwachting is in 2018 te starten met de bouw. In deelgebied 2 t/m 4 zullen naast enkele commerciƫle hotspots, naar verwachting nog ca. 1.000 woningen worden gerealiseerd.

Het ontwerpteam bestaat uit een samenwerking van Synchroon, Skonk, Delva Landscape Architects, Studioninedots en De Wijde Blik en werkt nauw samen met de gemeente Utrecht. Opdrachtgever/verkopende partij is NS Vastgoed.

Stuur artikel door