Vakmanschap

TBI-onderneming Nico de Bont neemt restauratieactiviteiten Heijmans over

TBI-onderneming Nico de bont neemt de restauratieactiviteiten van Heijmans over. Hiermee vergroot Nico de Bont niet alleen zijn portfolio aan projecten, maar breidt het ook zijn team met vakmensen uit. 

Expertise in waterbouwkundige restauraties

“Wij zijn verguld met de overname van dit team en hun werken,” aldus onze directievoorzitter Boudewijn de Bont. “Het gaat hier om echte vakmensen, met veel expertise op het gebied van complexe waterbouwkundige restauratieprojecten. Decennialang al werken zij aan de restauratie van de Bossche Vestingwerken, en aan tal van historische forten, bruggen en sluizen. Een specialisme dat naadloos aansluit bij ons eigen team Forten & Vestingwerken.” De overname betreft tien medewerkers en twee projecten. 

De huidige restauratie van de Kasterenwal in ’s-Hertogenbosch, onderdeel van een driejarig raamcontract met de Gemeente ’s-Hertogenbosch, dat mee wordt overgenomen van Heijmans | Fotograaf: Marc Bolsius

Vakmanschap

Hij vervolgt: “Dit soort werk vraagt om veel vakmanschap. Voor een verantwoorde uitvoering ervan zijn goede restauratiemetselaars essentieel. Deze zijn echter niet eenvoudig te vinden. Het is dan ook erg mooi dat we ons team op deze manier fors kunnen versterken. Daar komt nog bij, dat de geografische spreiding van hun werken, in Zuid-Nederland en de Randstad, goed aansluit bij die van ons. De projecten kunnen we perfect aansturen vanuit onze vestigingen in Vught en Amsterdam.”

Overdracht met een gerust hart

Heijmans heeft een goed gevoel bij de overdracht. Directeur Jan Kleijn van Heijmans Woningbouw: “Aannemingsbedrijf Nico de Bont uit Vught had direct onze voorkeur. Een absoluut toonaangevend restauratiebedrijf dat - net als wij - met passie het vak uitvoert én dat voorop loopt als het gaat om innovaties. Bovendien is het een solide partij uit het TBI-concern. We dragen onze werken en mensen dan ook met een gerust haar aan hen over.”

Stuur artikel door