Circulair inrichten

TBI MAAKlab kiest voor circulaire kantoorinrichting

In één van onze kantoorgebouwen in Amersfoort creëren we een fysieke ruimte waar innovators vanuit alle TBI-ondernemingen elkaar kunnen ontmoeten. Een inspirerende ruimte waar innovaties verder gebracht kunnen worden en waar samengewerkt kan worden aan uitdagende thema's, zoals de energietransistie, circulair ondernemen en modulair bouwen

Het team dat bij de creatie van deze ruimte betrokken is, bestaat uit Gerben Broekhuijsen (Croonwolter&dros), Arvid Duijzer (Croonwolter&dros), Rudy van Gurp (TBI WOONlab), Dick van Ginkel (TBI WOONlab), Ewout Smits (WTH), Jeroen Pat (Smart TBI) en Douwe van den Wall Bake (TBI Holdings). Een divers team met een duidelijke missie: de ruimte zo circulair mogelijk inrichten. Door middel van het hergebruiken van bestaande van spullen en het toepassen van producten die van gerecycled materiaal zijn gemaakt. 

Het inleverpunt voor de cd's in ons kantoorgebouw in Amersfoort. | Bron: TRIBOO

Samenwerking

Om te voldoen aan de gestelde missie zijn de betrokkenen op zoek gegaan naar een partner die kon voorzien in circulaire producten. Het team kwam in contact met TRIBOO. Een organisatie die haar circulaire producten maakt in Nederland. Al snel werd besloten hoe de inrichting van het TBI MAAKlab eruit moest zien: Tafels gemaakt van #GREENGRIDZ constructiepanelen (met 60% minder materiaal en 60% minder CO2 gemaakt dan traditionele tafel bladen). Lampen gemaakt van het afval van chocolademallen, tafels gemaakt van oude cd’s en het akoestische isolatiemateriaal van EverUse om te zorgen voor comfort in de ruimte. 

In tegenstelling tot traditionele ontwerptrajecten waar eenaantal mensen het idee uitwerken voor iedereen, draaien we dat nu om: al onze collega's dragen bij. Iedereen raakt betrokken. De ruimte wordt het succes van iedereen. Het symbool hiervoor is de circulaire tafel gemaakt van oude cd’s. Deze cd's worden verzameld door de medewerkers van TBI. 3.750 stuks om precies te zijn. Over een tijdje brainstormen we hieraan. Hoe gaaf is dat!

Stuur artikel door