TBI lanceert Praktijkfonds

We lanceren het TBI Praktijkfonds. De doelstelling is om TBI-ondernemingen te ondersteunen bij het organiseren van praktijkopleidingen. Dit nieuwe initiatief is niet alleen een uitvloeisel van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, maar ook van het 40-jarige bestaan van het concern. In 1992 werd naar aanleiding van het 10-jarige bestaan al Stichting Studiefonds TBI voor kinderen van de vaste medewerkers opgericht.

Voor vakmensen
Het TBI Praktijkfonds is er voor alle huidige en toekomstige vakmensen binnen de TBI-ondernemingen. Het is een gezamenlijk initiatief van Stichting TBI (de enige aandeelhouder van het concern) en TBI Holdings, waarvan de strategie onder meer is gebaseerd op realisatie van duurzame oplossingen voor de gebouwde omgeving met professionele medewerkers en samenwerkende teams.

“Dit fonds past naadloos bij de maatschappelijke verantwoordelijkheid die diep in het DNA van TBI zit”
Bart van Breukelen, voorzitter Raad van Bestuur

Het TBI Praktijkfonds onderschrijft dat er ‘werk aan de winkel is’ om mensen te enthousiasmeren in de techniek, bouw of infra te gaan werken en hen te ondersteunen in de weg ernaartoe. Het is essentieel ervoor te zorgen dat zij zich welkom voelen binnen TBI en behouden blijven voor de onderneming en de sector. De bijdrage vanuit het TBI Praktijkfonds is van groot belang gezien de vergrijzing, de jeugd die te weinig van onze sector weet en de mensen die langs de kant staan terwijl ze graag aan de slag willen.

Financiële ondersteuning, kennis en begeleiding
Simone Koot, verantwoordelijk voor het succesvol uitrollen van het fonds: “Het is de missie van het fonds om TBI-ondernemingen ondersteuning te bieden om de instroom, doorstroom en het behoud van vakmanschap in de techniek, bouw en infra te stimuleren. Vanuit het maatschappelijk hart van TBI bieden we financiële ondersteuning, kennis en begeleiding”.

“In onze visie krijgt ‘werken met je handen’ de waardering die het verdient, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen ruimte en ondersteuning om ons vak te leren en jongeren maken op jonge leeftijd al kennis met de techniek, bouw en infra”, aldus Simone, die eerder ook de oprichting van de ‘Bouwpraktijk’ van TBI-onderneming ERA Contour begeleide.

“Door het versterken van praktijkonderwijs wordt onze ‘workforce’ vergroot, het vakmanschap binnen TBI en onze sector bevorderd en het imago als maatschappelijk concern sterker. Onze eigen medewerkers kunnen hierdoor nog trotser zijn op de organisatie waarvoor ze werken”, aldus Bart.

Stuur artikel door