Herontwikkeling

TBI komt met nieuwe invulling van eigen leegkomend vastgoed

Het kantoorgebouw van TBI-onderneming Croonwolter&dros in Amsterdam-Zuidoost is leeg komen te staan. Om dit gebouw een nieuwe invulling te geven, heeft ontwikkelaar Synchroon een plan voor herontwikkeling gemaakt. De afsprakenbrief voor deze herontwikkeling werd afgelopen week door de Gemeente Amsterdam getekend.

Het programma bestaat uit 268 woningen, ca 4.000 m2 aan kantoorruimte, een sociaal maatschappelijke voorziening en 140 gebouwde parkeervoorzieningen. Eerder is met de Alliantie Ontwikkeling B.V. een intentieovereenkomst gesloten voor de afzet van het sociale woningbouwprogramma. 

Duurzame woningen

Uitgangspunt voor de herontwikkeling is ‘groen en stedelijk wonen en werken’: Een stedelijke leefomgeving met een aantrekkelijke groene buitenruimte door de realisatie van onder andere een groen binnengebied. De duurzame woningen worden gasvrij en natuur-inclusief gebouwd.

Nieuwe invulling voor eigen vastgoed

De kantoren aan de Hettenheuvelweg 50 in Amstel III is in eigendom van TBI. TBI geeft op deze manier een duurzame invulling van haar leegkomende vastgoed. Synchroon, Basic City en Arons en Gelauff Architecten hebben gezamenlijk een herontwikkelingsplan opgesteld.

Stuur artikel door