TBI kiest voor participatie in BOEi

TBI Holdings B.V. is aandeelhouder geworden van BOEi. Deze organisatie ontfermt zich over leegkomend Nederlands erfgoed door het te restaureren en er een nieuwe bestemming voor te vinden. TBI neemt een belang van 11% in BOEi. Met de toekomst van TBI kent BOEi 9 aandeelhouders.

De participatie in BOEi past goed bij de ambities van TBI. "Wij willen de fysieke leefomgeving op duurzame wijze vernieuwen, inrichten en onderhouden. Als TBI vinden wij het belangrijk om bestaand vastgoed te behouden voor de toekomst, zeker als het gaat om karaktervolle en monumentale gebouwen. De monumentensector staat voor een uitdaging: veel monumenten staan leeg, waardoor nieuwe functies noodzakelijk zijn voor het behoud. Behoud door ontwikkeling is dus steeds vaker de essentie van de aanpak. Onze participatie geeft BOEi aanvullende financiële ruimte om hierin te groeien", aldus Daan Sperling (bestuursvoorzitter TBI Holdings B.V.). Namens TBI zal Boudewijn de Bont (directeur Aannemingsbedrijf Nico de Bont B.V.) plaatsnemen in de Raad van Commissarissen van BOEi.

Logische stap
Ook voor BOEi is de participatie van TBI een logische stap. "BOEi kan de TBI-ondernemingen inhoudelijk helpen bij de herbestemmingsopgaves waar zij steeds vaker voor komen te staan. Het gaat dus echt om een samenwerking tussen onze organisaties", aldus Arno Boon, directeur van BOEi.

 

Stuur artikel door