Synchroon start bouw laatse fase Dorpshaven Aalsmeer

TBI-onderneming Synchroon vierde vrijdag 17 maart jl. met kopers en projectbetrokkenen de start bouw van de laatse fase van Dorpshaven in Aalsmeer.

Vrijdag 17 maart jl. is officieel met de bouw van de laatste 35 woningen in Dorpshaven gestart. Met de start van deze laatste fase nadert Dorpshaven haar afronding.

Wethouder Van Duijn van de gemeente Aalsmeer sloeg onder toeziend oog van kopers en projectbetrokkenen, de eerste heipaal. Van Duijn: "Het wordt een prachtige nieuwe duurzame Aalsmeerse wijk waar we als gemeente trots op kunnen zijn. Synchroon heeft voor dit tweede en laatste deel van het project haar plan herontwikkeld. Zo komen er meer woningen voor doorstromers. Er wonen relatief veel jonge mensen in Aalsmeer die graag in Aalsmeer willen blijven wonen. Een goede doorstroming van de woningmarkt is daarom van groot belang. Ik hoop dat met de bouw van deze woningen de doorstroming in Aalsmeer meer op gang komt en er zo weer andere woningen vrijkomen voor starters in de woningmarkt. Dit is ook comform de afspraken in de Woonagenda, die vorig jaar is opgesteld."

In totaal bestaat Dorpshaven uit 118 woningen. Het gehele plan straalt de typische Scandinavische sfeer uit die recht doet aan de prachtige woonlocatie aan vaarwater.

Ook in het laatste deelplan is het woningaanbod divers: rij- en vlonderwoningen, twee-onder-één kapwoningen en waterwoningen. Een groot deel van de woningen heeft een tuin of terras aan water, die in verbinding staat met de Ringvaart en de Westeinderplas. Bij een aantal woningtypes hadden kopers de keuze uit drie unieke Scandinavische kleuren. Ook in de laatste fase waren de woningen, mede door hun onderscheidende karakter en hoge mate van duurzaamheid, snel verkocht.

NewBouw uit Uitgeest is de aannemer van Dorpshaven. Bij NewBouw is keuzevrijheid het uitgangspunt en klantgerichtheid het doel. Dit hebben ze in Dorpshaven waargemaakt door individueel benaderen van de koperswensen. Naar verwachting worden de woningen in het 3e kwartaal van 2018 opgeleverd.

Voor meer informatie over Dorpshaven verwijzen wij u graag naar de website www.dorpshaven.nl.

Stuur artikel door