SPACE ENCOUTERS WINT EERSTE NEXT STEP AWARD

De prijs werd uitgereikt in de Snorfabriek, een transformatielocatie voor creatieve bedrijven in de Utrechtse Wisselspoorzone en tevens een stedelijke gebiedsontwikkeling van SYNCHROON, in samenwerking met NS en gemeente Utrecht.

Het Next Step Program bood de 3 finalisten – Space Encounters, Mark Koehler en Kort Van Schaik Architecten - een jaar lang intensieve begeleiding en ondersteuning door de BNA en SYNCHROON.

Van juridisch advies tot speciale Next Step events in Rotterdam (HNI) en Delft (TU). Doel van het programma is om jonge, ondernemende architecten langere tijd te stimuleren en te begeleiden bij hun ‘next step’. 

Naast dit programma ontvangt winnaar Space Encounters 10.000 euro en een opdracht van SYNCHROON. Namens de jury vulde Do Janne Vermeulen van Team V Architecten de Award aan met een bonus: een serie adviesgesprekken met toparchitecten, onder wie Jacob van Rijs (MVRDV), Jeroen van Schooten (Team V), Francine Houben (Mecanoo), Mels Crouwel (Benthem Crouwel), Adriaan Geuze (West 8), Cees Kaan, Marlies Rohmer en Koen van Velsen.

Het Next Step Program krijgt een vervolg in 2018, later dit jaar opent op Nextstepprogram.nl de call for entries voor de tweede editie.

Space Encounters is ook genomineerd voor BNA Beste Gebouw van het Jaar 2017 met (de transformatie van een machinefabriek tot) het hoofdkantoor van kinderwagenproducent Joolz in Amsterdam-Noord, in de categorie Stimulerende Omgevingen. De winnaars van de vakjuryprijs en de publieksprijs (ism De Volkskrant) worden op 19 mei bekendgemaakt, meer info: www.gebouwvanhetjaar.nl

Stuur artikel door