Slotboom Steenhouwers sluit zich aan bij Nico de Bont

Slotboom Steenhouwers B.V. is onderdeel geworden van TBI-onderneming Nico de Bont. Slotboom is dé restauratiesteenhouwer van Nederland. De overname zorgt voor de continuïteit van dit prachtige familiebedrijf en behoud van het specialistische vakmanschap voor de lange termijn. 

Ondernemerschap

Ondernemerschap staat aan de basis bij TBI. Dat gaat zeker ook gelden voor Slotboom. Het bedrijf blijft na de overname autonoom opereren en haar aannemers en opdrachtgevers voorzien van hoogwaardig steenhouwerswerk. Het bedrijf wordt vooralsnog niet geïntegreerd in de Nico de Bont-organisatie. Slotboom Steenhouwers blijft gevestigd in Winterswijk en in ieder geval de komende drie jaar onder leiding staan van de huidige directie. 

Drie generaties Slotboom

Al sinds 1952 is de familie Slotboom werkzaam in de natuursteen. Jan Slotboom senior gaat dan aan de slag bij Lamers in Winterswijk. Hij leert later zijn kinderen alle kneepjes van het vak. In 2000 richt zoon William Slotboom het bedrijf Slotboom Steenhouwers op. Tot op de dag van vandaag is de gehele tweede generatie - William, Jonny, Bennie en Jan Slotboom - werkzaam in de natuursteen en ook de derde generatie, Mike Slotboom werkt in het bedrijf. 

Opvolging

Directeuren William en Jonny Slotboom hebben de laatste tijd intensief nagedacht over de toekomst van hun steenhouwerij. Als eigenaren hebben zij geen opvolgers binnen de familie. Nico de Bont en Slotboom werken al jaren samen in diverse restauratieprojecten. Deze prettige samenwerking heeft ertoe geleid dat Nico de Bont per 19 december 2023 de aandelen van Slotboom Steenhouwers heeft overgenomen. Voor de toekomst van het bedrijf en de medewerkers, maar ook voor het waarborgen van het vakmanschap voor de restauratiesector voor de lange termijn. 

Jong talent

Slotboom werkt aan een historische toekomst: aan het behoud van historische bouwwerken én aan behoud en ontwikkeling van het vakmanschap. Jong talent krijgt daarom veel ruimte binnen het bedrijf. Respect voor de maker en het originele ontwerp is het belangrijkste dat de leermeesters overdragen op de leerlingen in de steenhouwerij. Ieder bouwwerk is uniek, waardoor ieder project zorgt voor nieuwe kennis en ervaring om over te dragen op de volgende generatie steenhouwers. 

Vakmanschap en innovatie

Door het oude vertrouwde los te laten ontstaan nieuwe inzichten, dat is iets waar Slotboom en Nico de Bont elkaar in hebben gevonden. Slotboom combineert traditioneel vakmanschap met de kennis en technieken van vandaag de dag en dat brengt het steenhouwersvak naar een volgend niveau. Het bedrijf kan aannemers en opdrachtgevers ontzorgen, bijvoorbeeld door maatvoering en complex tekenwerk volledig uit handen te nemen. Digitalisatie en robotisering leveren een belangrijke bijdrage aan een efficiënt en beheerst productieproces. 

Stuur artikel door