FSC® Forest50 2018: TBI in top 3 met duurzaam houtbeleid

TBI heeft de derde plaats behaald bij de FSC® Forest50 Ranking 2018, waar het vorig jaar nog vijfde was. Daarmee wordt TBI beloond voor zijn inspanningen wat betreft toepassing van duurzaam hout en de communicatie daarover. De Forest50, opgesteld door FSC® Nederland, rangschikte de grootste 50 bouwbedrijven in Nederland op deze criteria. Het is de vierde keer dat FSC® Nederland de Forest50 publiceert. Slokker Bouwgroep is dit jaar de winnaar.

Terechte beloning
95% van het hout dat TBI inkoopt betreft gecertificeert hout, dus aantoonbaar afkomstig uit goed beheerde bossen. Doordat TBI uitsluitend houten kozijnen toepast in haar concept woningen onderscheidt het bedrijf zich positief van de meeste andere grote bouwbedrijven.
Liesbeth Gort, directeur FSC® Nederland: "De derde plaats is een terechte beloning voor het duurzaam houtbeleid van TBI. We hopen dat de bouwsector de komende jaren veel meer gebruik gaat maken van hout en daarmee een echte duurzame transitie realiseert. Bedrijven als TBI kunnen daar een belangrijke rol bij spelen."

"Wij zijn blij met het  behalen van een derde positie in de Forest50 Ranking. Het is een mooie waardering van onze inspanning om zoveel mogelijk duurzaam hout te gebruiken in onze projecten. Tegelijkertijd is het een stimulans om ons te blijven inzetten voor verantwoorde en duurzame toepassing van hout in de bouwsector."  aldus Wendeline Besier, Manager MVO TBI Holdings.

Klimaatwinst én circulair
De toepassing van duurzaam hout is één van de meest effectieve mogelijkheden voor de bouwsector om het klimaatprobleem aan te pakken. Waar de productie van de meeste bouwmaterialen energie-intensief is, en gepaard gaat met een hoge CO2-uitstoot, legt duurzaam beheerd bos juist CO2 vast. Bovendien is hout als hernieuwbare grondstof het circulaire bouwmateriaal bij uitstek.

Criteria FSC® Forest50
In de Forest50 Ranking kunnen bouwbedrijven in totaal 100 punten + 10 bonuspunten verdienen. De bonuspunten kunnen verdiend worden met het toepassen van (uitsluitend) houten kozijnen in standaardwoningen. Andere belangrijke criteria zijn het meten van het totaal toegepaste volume duurzaam hout en de CO2 opslag in dit hout, het toepassen van minder bekende tropische houtsoorten en de communicatie over de kwaliteiten van duurzaam hout binnen biobased- en gezond bouwen.

Voor een volledig overzicht van de scores per bouwbedrijf zie: www.fsc.nl/forest50.

 

Stuur artikel door