Financial Close Uitbreiding Sluis Eefde bereikt

De financiering voor de in november 2016 door Rijkswaterstaat toegekende opdracht voor de uitbreiding van de sluis bij Eefde aan het consortium Lock to Twente ("Sluis naar Twente") werd op 9 februari 2017 afgerond (Financial Close). De totale financiering van het project bedraagt ongeveer 60 miljoen euro.

Lock to Twente (L2T) wordt gevormd door de TBI-ondernemingen TBI PPP, Mobilis en Croonwolter&dros, en is verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen, financieren en vervolgens gedurende 27 jaar onderhouden van een tweede sluiskolk bij Eefde.

Financiering
De financiering loopt via een projectvennootschap (L2T SPV), waarvan TBI PPP 100% aandeelhouder is. TBI PPP bestaat uit de aandeelhouders PMF Infrastructure Fund (PMF) en TBI Holdings. Naast het eigen vermogen ingebracht door de aandeelhouder brengen Norddeutsche Landesbank en DekaBank het vreemd vermogen in. Norddeutsche Landesbank treedt ook op als agent van de financiers.

Het consortium is geadviseerd door Norton Rose Fulbright en KPMG. De banken zijn geadviseerd door NautaDutilh en Operis. Technisch adviseur van de banken is Atkins. Aon trad op als verzekeringsadviseur.

Belangrijk stap
De Financial Close is de laatste stap in de aanbestedingsprocedure. De samenwerking tussen alle betrokken partijen voor de Financial Close verliep productief en voorspoedig aldus Wouter Everaert, Business Manager Infrastructuur van PMF.

Impuls voor Twente
Een tweede sluis bij Eefde verkort de wachttijden voor schepen en maakt deze belangrijke toegang tot Twente minder kwetsbaar bij onderhoud en calamiteiten. Uitbreiding Sluis Eefde is daarmee een belangrijke stap naar een vlotte, veilige en betrouwbare Twentekanaal. L2T begint eind 2017 met voorbereidende werkzaamheden in het sluiscomplex. Naar verwachting start de daadwerkelijke bouw van de tweede kolk in 2018. Medio 2020 varen de eerste schepen door de nieuwe sluis.

Lees hier alles over het sluiscomplex bij Eefde

https://www.rijkswaterstaat.nl/water/projectenoverzicht/twentekanalen-ui...

Overview sluis Eefde

Stuur artikel door