Extra aandacht voor veiligheid op de TBI Veiligheidsdag

Vandaag is het de TBI Veiligheidsdag. Dé dag waarop we binnen al onze ondernemingen extra stil staan bij veiligheid. Zowel fysieke als digitale veiligheid! Dat doen we dit jaar in verband met de coronamaatregelen anders dan andere jaren: geen bijeenkomsten in grote groepen, maar wel met een aantal mooie initiatieven. We Lichten ze graag toe: 

 • Verschillende collega’s bedachten samen het spel 'Halve Minuut Risicoanalyse' dat bij al onze collega’s is thuisbezorgd, waardoor veiligheid niet alleen op het werk maar ook thuis bespreekbaar wordt. Tijdens het spelen van het spel geeft de kleur op de dobbelsteen aan welke kant van het kaartje je moet toelichten of uitbeelden aan je team. Het team moet dan zo snel mogelijk alle woorden op het kaartje raden. Dat zijn natuurlijk allemaal woorden die met veiligheid te maken hebben! 
   
 • Al onze locaties zijn voorzien van dozen vol met koekjes. Speciaal gebakken in de vorm van ons ‘Trots op veiligheid’ logo, verpakt in composteerbare folie en bedrukt met één van onze vijf veiligheidswaarden. Na het opeten van de koekjes is de doos met een kleine aanpassing te gebruiken als ideeënbox. Je kunt namelijk een gleuf uit de bovenzijde drukken. Verder is de doos volledig uitgevoerd in de stijl van onze veiligheidscampagne. 
   
 • Alle kantoor- en projectlocaties zijn ook voorzien van posters, waarop de ingediende ideeën uit de ideeënbox een centrale plek krijgen. Een mooie start om met elkaar het gesprek aan te gaan over veiligheid. Daarbij kan op de poster benoemd worden wie er met het idee aan de slag gaat en wanneer. 
   
 • We ontwikkelden een speciale toolbox over 'elkaar aanspreken'. Die in de komende weken op onze projectlocaties gegeven zal worden. 
   
 • Onze Voorzitter van de Raad van Bestuur en één van de Veiligheidskundige beantwoorden in een video vragen over veiligheid, die onze collega’s de afgelopen weken konden insturen. 

Naast deze overkoepelende initiatieven werden er ook bij de ondernemingen verschillende coronaproof acitiviteiten georganiseerd. Zo gingen directieleden langs op de projectlocaties, werden er webinars georganiseerd en toolboxen gehouden. 

Stuur artikel door