Dag van de bouw

Deze TBI-projecten kun je op de Dag van de Bouw bezoeken

De Dag van de Bouw is de jaarlijkse open dag van Bouwend Nederland. Het is dé dag waarop iedereen achter de bouwhekken mag komen kijken hoe techniek-, bouw- en infrabedrijven dagelijks doorbouwen aan Nederland. Dit jaar is de Dag van de Bouw op zaterdag 18 juni. Ook verschillende TBI-ondernemingen stellen hun projecten open: 

Aquarius, Amstelveen (ERA Contour) 

In opdracht van corporatie Eigen Haard renoveert ERA Contour het gebouw ‘Aquarius’ in Amstelveen. Zij renoveren de algemene ruimten, vervangen de installaties, plaatsen nieuwe trappen en liften, isoleren de gevels, vernieuwen de kozijnen en voegen een extra verdieping toe. De sloopwerkzaamheden zijn in de zomer van 2021 gestart en de verwachting is dat alle woningen in 2023 zijn opgeleverd. Het team van Aquarius ontvangt je graag op de bouwplaats. Zij gaan voor je de steigers op en vertellen alles over deze bijzondere renovatie.

Locatie: 

Watercirkel 372
1186 NH Amstelveen

Bezoekuren: 

10:00 uur - 13:00 uur 

Nieuwe snelweg A13 – A16, Rotterdam (Croonwolter&dros en Mobilis) 

Het is een van de meest imposante infraprojecten van dit moment: de A13 en A16 Rotterdam.  De nieuwe verbinding draagt bij aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. In 2024 gaat de weg open voor verkeer. Tijdens de Dag van de Bouw is de bouwplaats open voor publiek. Je kunt een kijkje nemen in de tunnel in aanbouw, de Expo A16 Rotterdam is geopend en ook voor de kinderen is er een programma. Zo kom je meer te weten over thema's als ontwerp, techniek, bouw, inpassing en duurzaamheid. 

Ook kun je het materieelplein bezoeken, waar TBI-onderneming MDB verschillende materieelstukken laat zien. 

Locatie: 

Mollenplaats
2661 GR Rotterdam, Bergschenhoek 

Bezoekuren: 

10:00 uur - 15:00 uur 

Onderdoorgang Ouddiemerlaan, Diemen (Mobilis)  

Combinatie Mobilis - Hegeman bouwt in opdracht van de gemeente Diemen en ProRail de spooronderdoorgang te Diemen. Het is een integraal project waarbij niet alleen een spooronderdoorgang wordt gerealiseerd, maar tevens de gehele stationsomgeving wordt aangepakt. De spoorwegovergang zorgde al jaren voor gevaarlijke situaties en voor veel oponthoud voor alle verkeersdeelnemers. De nieuwe spooronderdoorgang ligt op de plek waar ook de vorige overweg lag. Een tijdelijk overweg zorgt ervoor dat verkeer tijdelijk veilig omgeleid wordt. Tevens is onderdeel van het project het geheel aanpakken de gehele stationsomgeving.

Locatie:

Ouddiemerlaan 
1111PG gemeente Diemen

Bezoekuren: 

10:00 uur - 14:00 uur 

Singelgrachtgarage-Marnix, Amsterdam (Mobilis) 

In opdracht van de gemeente Amsterdam bouwt Mobilis een parkeergarage onder de Singelgracht: de Singelgrachtgarage-Marnix. In de garage is straks ruimte voor 800 auto's. Ongeveer 80 procent van de parkeerplaatsen is bedoeld voor auto's van bewoners en in de buurt gevestigde ondernemers. Er komen tachtig elektrische laadplekken en dat aantal kan in de toekomst uitgebreid worden naar 800. Door het verplaatsen van de bovengrondse parkeerplaatsen naar de ondergrondse garage ontstaat extra ruimte voor groenvoorzieningen, voetgangers, spelende kinderen en fietsers.

Locatie:

Tweede Marnixplantsoen 
1015ZP Amsterdam 

Bezoekuren: 

11:00 uur - 15:00 uur 

Stuur artikel door