De meerwaarde van 3D voor verzekeraars

De meerwaarde van 3D voor verzekeraars

“Verzekeraars zijn altijd geïnteresseerd in de wijze waarop wij als bouwbedrijven en technisch dienstverleners onze risico’s beheersen”, aldus Ruben de Bruin [Corporate Insurance Manager TBI Holdings B.V.]. “De verzekeringsmaatschappijen willen onder andere op de hoogte zijn van welke maatregelen genomen worden om ontwerp-, bouwfouten en schade te voorkomen”.
De Bruin: “Uit gesprekken tussen verzekeraars en TBI is gebleken dat 3D hierin een belangrijke rol kan spelen. Het gebruik van 3D stelt ons namelijk in staat om met een zeer geringe foutmarge te ontwerpen en zeer belangrijk, de veiligheid te vergroten.  Door het integreren van interne en externe GIS informatie en 3D-modellen in pakketten als Revit en Infraworks ontstaat een totaalbeeld van het project. Dit voorkomt blinde vlekken en verkeerde afstemming en zo worden fouten voorkomen”.

Wandeling door 3D-project

“Om toe te lichten hoe 3D een meerwaarde levert, heeft TBI samen met Croonwolter&dros en Mobilis een interactieve presentatie georganiseerd voor onze verzekeraars. Hierbij werden zij meegenomen in de integrale 3D Infraworks modellen van onze projecten.

Een wandeling door een 3D project in Virtual Reality (VR) gaf verzekeraars inzicht in hoe het ontwerpproces tegenwoordig daadwerkelijk in zijn werk gaat.

Veel van de aanwezige verzekeraars waren zeer geïnteresseerd en aangenaam verrast door de 3D-ervaring. Niet in geïsoleerde disciplines en met nauwelijks integrale middelen voor communicatie en vangnetten voor fouten, maar integraal binnen een hightech systeem waarbinnen het beperken van fouten, verhogen van de veiligheid en het reduceren risico’s centraal staat”, aldus de Bruin.

Verzekeringsmaatschappijen die ook geïnteresseerd zijn in bovenstaande kunnen contact opnemen, via rn.debruin@tbi.nl.

Stuur artikel door