Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw is de jaarlijkse open dag van Bouwend Nederland. Het is dé dag waarop iedereen achter de bouwhekken mag komen kijken hoe techniek-, bouw- en infrabedrijven dagelijks doorbouwen aan Nederland. Dit jaar is de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni. Ook verschillende TBI-ondernemingen stellen hun projecten open. Kom je ook langs?

Binnenhof 

De renovatie van het Binnenhof zorgt voor het behoud van 800 jaar cultureel erfgoed. Na de renovatie kunnen de gebruikers van het Binnenhof weer op een verantwoorde, duurzame en moderne manier werken. Zonder daarbij gestoord te worden. De Eerste Kamer, de Tweede Kamer, Algemene Zaken worden tijdelijk elders gehuisvest en komen naar de Renovatie weer terug naar het hart van onze Nederlandse Democratie. Een spannende en ingrijpende renovatie!

TBI-ondernemingen: 
J.P. van Eesteren, Croonwolter&dros en Nico de Bont 

Bezoekuren: 
10:00 - 16:00 uur 

Locatie: 
Binnenhof Den Haag,
3817XH Den Haag

Let op: dit bezoek moet je reserveren

De Nieuwe Defensie 

Wat ooit het defensieterrein van Utrecht was, ontwikkelt zich de komende jaren tot een levendige, eigentijdse stadswijk: De Nieuwe Defensie. Op deze bijzondere plek – pal naast het rijksmonument Jongerius – vindt een mix van starters, gezinnen en senioren straks hun thuis. Hun nieuwe buurt is autoluw en duurzaam. Én groen, dankzij een gloednieuw stadspark aan het Merwedekanaal, fraaie speeltuinen en dak(moes)tuinen.

TBI-ondernemingen: 
ERA Contour

Bezoekuren: 
10:00 - 14:00 uur 

Locatie: 
Overste den Oudenlaan 52,
3527 KW Utrecht 

Singelgrachtgarage-Marnix

Onder de Singelgracht bouwt Mobilis in opdracht van de gemeente Amsterdam de Singelgrachtgarage-Marnix. De parkeergarage bevindt zich tussen het Tweede Marnixplantsoen en het Marnixbad (in stadsdeel Centrum) en tussen de Tweede Hugo de Grootstraat en het Frederik Hendrikplantsoen (in stadsdeel West). 

TBI-ondernemingen: 
Mobilis

Bezoekuren: 
10:30 - 14:00 uur 

Locatie: 
Frederik Hendrikplantsoen,
1052 XP Amsterdam

Talentcentrum 'De Kragt' 

Ontdek de nieuwe sportaccommodatie van Breda. In De Kragt komen een grote sporthal met 450 zitplaatsen, een indoor atletiekhal (uniek omdat er nu maar 10 zijn in Nederland), een ‘Kragthonk’, diverse werk- en vergaderplekken, behandelruimtes en een horecagelegenheid waar gezonde voeding voorop staat. De buitenruimte krijgt een groene en sportieve en culturele invulling. Daardoor stimuleert het sport, bewegen en ontmoeting voor de gehele omgeving.

TBI-ondernemingen: 
Croonwolter&dros 

Bezoekuren: 
10:00 - 14:00 uur 

Locatie: 
Terheijdenseweg 414,
4826 AB Breda

Nieuw Kralingen

De woningen van deelgebied Aan de Boezem I zijn afgelopen week uit de steigers gekomen. Hierdoor worden de kwaliteiten, die van Nieuw Kralingen een stijlvolle en sfeervolle wijk maken, letterlijk zichtbaar. Een van de kenmerken van de wijk is aandacht voor detaillering, zoals mooi metselwerk, de toepassing van accenten zoals geglazuurde stenen of natuur stenen elementen bij de entrees, met een sierlijke decoratie en huisnummers in het eigen Nieuw Kralingen lettertype.

TBI-ondernemingen: 
ERA Contour en Giesbers InstallatieGroep 

Bezoekuren: 
10:00 - 12:00 uur 

Locatie: 
Rotterdam

A16 Rotterdam 

Rijkswaterstaat legt een nieuwe snelweg aan tussen de A13 bij Rotterdam The Hague Airport en de A16/A20 bij het Terbregseplein. De 11 km lange A16 Rotterdam zorgt ervoor dat het verkeer op de A13, A20 en omliggende lokale wegen straks vlotter door kan rijden. De nieuwe verbinding draagt bij aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. In 2025 gaat de weg open voor verkeer.

TBI-ondernemingen: 
Mobilis, Croonwolter&dros, Voorbij Funderingstechniek, MDB 

Bezoekuren: 
10:00 - 15:00 uur 

Locatie: Rottebandreef 50, 
2661 GR Bergschenhoek

AWZI Zwanenburg

De zuivering in Zwanenburg wordt de komende jaren flink gerenoveerd en uitgebreid. Tijdens de dag van de bouw geven we een rondleiding over de zuivering en vertellen we alles over het zuiveringsproces en de bouwwerkzaamheden die plaatsvinden. 

TBI-ondernemingen: 
Mobilis, Croonwolter&dros en Voorbij Funderingstechniek 

Bezoekuren: 
10:00 - 16:00 uur 

Locatie: 
IJweg 320,
1161 GG Zwanenburg

A9 BAHO 

In opdracht van Rijkswaterstaat wordt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht (A9BAHO) van drie naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Ter hoogte van Amstelveen wordt de A9 over een lengte van 1,6 kilometer verdiept aangelegd en worden drie overkappingen gebouwd. 

TBI-ondernemingen: 
Voorbij Funderingstechniek 

Bezoekuren: 
12:00 - 15:00 uur 

Locatie: 
Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Productie modulaire, houten woningen

geWOONhout levert kant-en-klare houten woningmodules voor de realisatie van duurzame grondgebonden en gestapelde woningen. Compleet met installaties, keuken, toilet en badkamer. Op de bouwplaats hoeven de modules alleen nog maar te worden gemonteerd: eenvoudig, snel en efficiënt.

TBI-ondernemingen: 
GeWOONhout

Bezoekuren: 
10:00 - 13:00 uur 

Locatie: 
Kryptonstraat 8,
7031 GG Wehl (Doetinchem)

Geertruidentuin 

Het voormalige Sint Geertruiden Ziekenhuis is tegenwoordig een monumentaal pand waar nu 82 grondgebonden woningen en appartementen in worden gerealiseerd.

TBI-ondernemingen: 
Koopmans Bouwgroep

Bezoekuren: 
10:00 - 14:00 uur 

Locatie: 
H.J. P.h. Fesevurstraat 7a,
7415 CM Deventer

Dag van de bouw 2023

17 juni 2023

10:00

Diverse TBI-projecten

dagen
uur
minuten

Stuur artikel door