Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw is de jaarlijkse open dag van Bouwend Nederland. Het is dé dag waarop iedereen achter de bouwhekken mag komen kijken hoe techniek-, bouw- en infrabedrijven dagelijks doorbouwen aan Nederland. Dit jaar is de Dag van de Bouw op zaterdag 8 juni. Ook verschillende TBI-ondernemingen stellen hun projecten open. Kom je ook langs?

Dag van de Bouw 2024

08-06-2024

Afhankelijk van project

Diverse projecten

dagen
uur
minuten

Renovatie Binnenhof

De renovatie van het Binnenhof zorgt voor het behoud van 800 jaar cultureel erfgoed. Na de renovatie kunnen de gebruikers van het Binnenhof weer op een verantwoorde, duurzame en moderne manier werken. Zonder daarbij gestoord te worden. De Eerste Kamer, de Tweede Kamer, Algemene Zaken worden tijdelijk elders gehuisvest en komen naar de Renovatie weer terug naar het hart van onze Nederlandse Democratie. Een spannende en ingrijpende renovatie, die je op de Dag van de Bouw zelf kunt bekijken!

TBI-ondernemingen: 
J.P. van Eesteren, Croonwolter&dros en Nico de Bont 

Bezoekuren: 
10:00 - 16:00 uur 

Locatie: 
Binnenhof Den Haag,
3817XH Den Haag

Let op: dit bezoek moet je reserveren

36 woningen Wierselaan 

Rutges is druk bezig met het verbeteren van 36 woningen in samenwerking met Woonin, een grote woningcorporatie waarmee we al lang samenwerken en al veel woningen voor hebben verduurzaamd. We vernieuwen niet alleen badkamers, toiletten en keukens, maar vervangen ook kunststofkozijnen, herstellen betonschades, reinigen gevels, saneren asbest en schilderen de buitenzijde.

TBI-onderneming: Rutges Vernieuwt

Bezoekuren: 10:00 - 14:00 uur 

Locatie: Wierselaan, 3433 ZP Nieuwegein

SAWA

Op een stadse plek aan de Nieuwe Maas, een iconisch houten woongebouw neerzetten. In Rotterdam doen we het gewoon. SAWA is het eerste houten woongebouw van ruim 50 meter hoog in Rotterdam. Én het gezondste! Bouwen met hout is beter voor het milieu en zorgt voor een fijne woonsfeer. Net als de weelderige beplanting op de terrassen, het dek en rond het gebouw. Goed voor jou én de biodiversiteit in de stad. Er komen 39 koopwoningen, 50 middenhuurwoningen, 20 vrijesectorhuurwoningen, een horecagelegenheid en een maatschappelijke voorziening.

TBI-onderneming: ERA Contour 

Bezoekuren: 10:00 - 14:00 uur 

Locatie: Lloydstraat, 3024 EA Rotterdam

RottaNova

RottaNova is een multifunctioneel gebouw naast de Markthal in Rotterdam. Het programma bestaat uit 259 huur- en koopwoningen met retail, creatieve bedrijfsruimte en horeca in de plint. Het gebouw bestaat uit 2 torens van 19 en 21 verdiepingen. Het gebouw is voorzien van een parkeerkelder voor auto’s en fietsen. Op het tussengelegen dak is een natuurinclusieve gezamenlijke tuin ontworpen en zorgt voor behoud van natuur in Rotterdam. De bouw wordt naar verwachting eind 2027 afgerond. De koopwoningen gaan in de loop van 2024 in verkoop.

TBI-onderneming: J.P. van Eesteren

Bezoekuren: 10:00 - 13:00 uur 

Locatie: Ing. P. Kosterlaan, 3062CD Rotterdam

Tetem 

Op de locatie van de voormalige Twentse textiel Maatschappij (Tetem) realiseert Koopmans TETEM 3. Een appartementengebouw met ca. 100 appartementen, ontworpen door Tangram Architekten uit Amsterdam. TETEM 3 is het laatste iconische gebouw dat in de wijk Roombeek gerealiseerd wordt.

TBI-onderneming: Koopmans Bouwgroep

Bezoekuren: 10:00 - 16:00 uur 

Locatie: Hulsmaatstraat 52 K, 7523 WG Enschede

A16 Rotterdam 

Rijkswaterstaat legt een nieuwe snelweg aan tussen de A13 bij Rotterdam The Hague Airport en de A16/A20 bij het Terbregseplein. De 11 km lange A16 Rotterdam zorgt ervoor dat het verkeer op de A13, A20 en omliggende lokale wegen straks vlotter door kan rijden. De nieuwe verbinding draagt bij aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. In 2025 gaat de weg open voor verkeer.

TBI-ondernemingen: 
Mobilis, Croonwolter&dros, Voorbij Funderingstechniek, MDB 

Bezoekuren: 
10:00 - 15:00 uur 

Locatie: Rottebandreef 50, 
2661 GR Bergschenhoek

Hoogspanningsstation Zuidplaspolder

Samen met de gemeente Zuidplas maken Samenwerking Croonwolter&dros – Mobilis, Liander, Stedin en TenneT de overgang naar een duurzame energievoorziening in deze regio mogelijk door een nieuw te bouwen 150-20kV hoogspanningsstation.

TBI-ondernemingen: Croonwolter&dros, Mobilis

Bezoekuren: 10:00 - 16:00 uur 

Locatie: Bredeweg 158C, 2761 KC Zevenhuizen

De punt 

De Punt is een rijksbeschermd stadsgezicht met zijn karakteristieke kleine woonblokken en pleintjes dicht bij groene voorzieningen. In opdracht van woningcorporatie Lieven de Key renoveert ERA Contour hier 348 woningen en 8 bedrijfsruimten. We renoveren met respect voor de lange historie van de buurt. De woningen krijgen de oorspronkelijke elementen en kleuren terug, zodat De Punt de mooie uitstraling krijgt die het verdient.

TBI-onderneming: ERA Contour 

Bezoekuren: 10:00 - 13:00 uur 

Locatie: Meeuwenplein 7-hs, 1022 BL Amsterdam

Nieuw Kralingen

Aan de rand van het Kralingse Bos komt een nieuwe Rotterdamse stadswijk: Nieuw Kralingen. Stijlvol, geïnspireerd op Kralingen, zonder een kopie te willen zijn. Hier wonen betekent verbonden zijn met de stad én de natuur. Bezoek de bouwplaats, waar de woningen in aanbouw getoond worden + waar de bezoekers een beeld krijgen van hoe de wijk er verder uit gaat zien.

TBI-onderneming: ERA Contour (i.s.m. Heijmans)

Bezoekuren: 10:00 - 13:00 uur 

Locatie: Ing. P. Kosterlaan, 3062CD Rotterdam

De Kreekvelden

In de nieuwe wijk De Kreekvelden realiseert Koopmans Bouwgroep in totaal 349 huur- en koopwoningen zowel in beton als houtbouw. Het plan ligt midden in het groene landschap van de polder en maakt onderdeel uit van Oosterwold, een woongebied in ontwikkeling. De Kreekvelden is een buitengewoon duurzaam project waar groen en energiezuinig wonen samenkomen. De oorspronkelijke kreek wordt weer zichtbaar en wadi’s worden aangelegd om regenwater op een natuurlijke wijze af te voeren. Bovendien hebben bewoners de mogelijkheid om een eigen moestuin te beheren. Er worden energiezuinige woningen gerealiseerd met energielabel A+++ .

TBI-onderneming: Koopmans Bouwgroep

Bezoekuren: 10:00 - 14:00 uur 

Locatie: Paradijsvogelweg 12, 1349 CB Almere

Meer informatie en meer projecten?

Naar dagvandebouw.nl

Stuur artikel door