Circulair

Circulair ondernemen in circulaire werkkleding

Eén van de drie strategische pijlers van TBI is circulair ondernemen. Ons doel hierbij is het creëren van een duurzaam gebouwde omgeving en een volledig circulaire bedrijfsvoering. Om deze doelen kracht bij te zetten, heeft TBI samen met haar partners een nieuwe, circulaire kledinglijn ontwikkeld. De kleding is volledig circulair en bestaat voor vijftig procent uit gerecycled katoen en voor vijftig procent uit gerecyclede PET-flessen.

Circulaire kleding: hoe werkt dat?

Negen verschillende kledingstukken

De circulaire kledinglijn bestaat op dit moment uit negen verschillende kledingstukken: Zowel t-shirts als jassen, poloshirts en bodywarmers behoren tot het circulaire kledingpakket. Naast de negen verschillende kledingstukken zijn ook de veiligheidsschoenen circulair.

Belangrijke aanpassingen

Niet al onze werkkleding was gemakkelijk te hergebruiken. Soms zit er een knoopje in de weg of is een kraagje van een andere stof gemaakt. Om onze circulaire kledinglijn zo goed mogelijk voor te bereiden op hergebruik, is ook het design op een aantal punten aangepast. Zo zijn stiknaden verplaatst, knoopjes weggehaald en zijn de jassen uitgevoerd met een andere milieuvriendelijke coating. Uiteraard houdt de kleding, ondanks deze aanpassingen, de herkenbare TBI uitstraling!

Kleding inleveren

Zonder oude werkkleding kunnen er geen nieuwe circulaire kledingstukken gemaakt worden. Het is daarom belangrijk dat alle TBI-collega's hun oude, kapotte werkkleding inleveren in de daarvoor bestemde containers. Deze speciale containers staan op de verschillende verstigingen van onze ondernemingen. Zodra de containers vol zijn, worden deze opgehaald en wordt de kleding verwerkt tot nieuwe kledingstukken.

Samenwerken met partners

Om tot een volledig circulaire kledinglijn te komen, is de samenwerking met partners zeer belangrijk. Daarom is er nauw samengewerkt met Schijvens en Intersafe Netherlands. Beide partners hebben TBI geadviseerd in het gehele proces en helpen, in samenwerking met diverse TBI-collega’s die de kleding testen, ook met het continue verbeteren van de kledinglijn. Want ook bij onze circulaire kleding staat veiligheid en draagcomfort voorop!

Stuur artikel door