Workshop Apenstreken

Buiten de lijntjes kleuren, vlooien en op zoek naar rode sokken tijdens een interactieve workshop in de Apenheul

Op donderdag 23 mei kwamen verschillende TBI-collega’s bij elkaar in dierenpark de Apenheul om aan de slag te gaan met de creatieve workshop ‘Apenstreken’. Met behulp van verschillende professionals werden de deelnemers uitgedaagd om hun idee of innovatie verder uit te werken en hier op een creatieve manier draagvlak voor te creëren.

De dag startte om 14:00 uur met een half uurtje ‘vlooien’. Kortom, een moment om kennis te maken met alle vernieuwers die op deze dag aanwezig waren. Vernieuwers met uiteenlopende ideeën, vanuit verschillende TBI-ondernemingen. Vervolgens gingen zij onder begeleiding van een gedragsbioloog het park in om het gedrag van apen te analyseren en dit gedrag te vergelijken met het gedrag van mensen.

Rode sokken verkopen

Na een korte pauze werd de excursie door het park vervolgd door een workshop over het verkopen van een idee of innovatie. Irene Koels, die al meerdere concepten en producten op een toonaangevende manier in de markt heeft gezet, gaf de juiste handvatten aan de deelnemers en daagde hen uit om op zoek te gaan naar de rode sokken (interessante producten of diensten die klanten graag willen afnemen) binnen hun organisatie. Hierna gingen de deelnemers, samen met Irene, op een interactieve manier aan de slag met hun eigen idee of innovatie.

Napraten met pizza

De dag werd afgesloten met een borrel en een walking pizza diner. Tijdens deze borrel en het diner kregen de deelnemers de ruimte om met elkaar door te praten én tips en ideeën met elkaar uit te wisselen. Het was een inspirerende workshop, waarbij veel deelnemers met een concreet en bruikbaar idee naar huis gingen.

Innovatie binnen TBI

De TBI-ondernemingen beschikken over volledige autonomie om samen met partners initiatieven te nemen. Met het oog op de lange termijn, wil TBI innoveren stimuleren en maximaal ondersteunen. Waar nodig geeft TBI innovatie trajecten een duwtje in de rug met het TBI i-fonds, daagt TBI de medewerkers uit door het organiseren van de TBI innovatieprijs en werkt TBI nauw samen met partners zoals YES!Delft, TekDelta en het MOR-team. Meer informatie over TBI en innovatie? Kijk op www.tbi.nl/innoveren.

Stuur artikel door