TBI Vakschool van start

“Een stads(deel) van en voor iedereen, die niet bekend staat om zijn problemen”, dat is de droom waar TBI Vakschool leerling Luciano aan wil bouwen. Met gepaste trots kijkt directeur Jurgen Weerdenburg de kring met leerlingen rond. “Ik kan niet kiezen”, zegt hij lachend. “Jullie hebben allemaal waanzinnige ideeën voor het ontwikkelen van de stad van de toekomst. Wat mij betreft hebben jullie allemaal gewonnen!”

16 enthousiaste leerlingen 

Gisteren opende, met behulp van het TBI Praktijkfonds, de TBI Vakschool haar deuren. Het was de eerste dag voor de 16 leerlingen die zijn geselecteerd vanuit hun BBL-bouwopleiding voor dit opleidingsinitiatief van J.P. van Eesteren en ERA Contour. De leerlingen zijn werkzaam bij de bouwbedrijven en in dit aanvullende traject van 15 maanden worden ze allemaal klaargestoomd voor een extra praktijkgerichte knowhow in de bouw. “Het is een mooie mix tussen jong en oud”, vertelt leermeester Rob Konings aan het einde van de dag voldaan. “Met de leergierigheid en het enthousiasme van de leerlingen kan het alleen maar een groot succes worden. De sfeer is top.”
 

Leerlingen en begeleiders van de TBI Vakschool

Vakvolwassenheid, een duurzaam loopbaanperspectief en beloning en binding met de genoemde TBIbouwbedrijven en de vakopleidingen is het doel. “En dat hebben we hard nodig! Er is werk aan de winkel in de bouw, de opgave is groot. Vakmensen zijn daarbij onmisbaar”, zegt Danielle Zegelaar-van de Kop, HR-manager bij J.P. van Eesteren. “We laten ervaren dat leren in de bouw een serieuze aangelegenheid is, maar bovenal ook erg leuk is.”
 
Na een kennismakingsronde met zowel de leerlingen als hun begeleiders én het programma voor de komende maanden, zat de sfeer er al goed in. “De kracht van het programma zit ‘m met name in het praktische”, vertelt Simone Koot, opleidingscoördinator van het TBI Praktijkfonds dat bijdraagt aan de totstandkoming van de vakschool. “Dat hebben ze nodig. Dat verbindt en boeit en zorgt ervoor dat wij straks op de broodnodige vakmannen- en vrouwen in de bouw kunnen rekenen. En zij op ons! We blijven hiervoor nauw samenwerken met de erkende opleidingen en scholen. Wij vormen de verbindende schil om hen heen.”

Meer weten over het TBI Praktijkfonds óf direct een aanvraag doen?

Stuur artikel door