TBI-events tijdens de week van de circulaire economie

De Week van de Circulaire Economie is dé jaarlijkse landelijke campagneweek die de transitie naar een circulaire economie aanjaagt en versnelt. Tijdens deze week krijgen goede voorbeelden een podium en ontmoeten pioniers elkaar. Ook binnen TBI!

Van een 'gewone’ sloop nieuwbouw naar een circulaire best practice 

Hoe kan je van een traditioneel sloop- nieuwbouwproject een circulaire best practice maken door samenwerking? Om echt circulair te bouwen zullen we volgens de uitkomsten van de materialen expeditie 2022 een aantal dingen echt anders moeten doen, ook in de samenwerking. In dit event zoomen we met de betrokken partijen in op het sloop- nieuwbouw project van een TBI-kantoor in Dordrecht. We zoomen in op de gemiste kansen én op de vraag wat eigenlijk anders had gemoeten. Denk met ons mee hoe we van een traditioneel sloop- en nieuwbouwproject naar een circulaire best-practice kunnen gaan! 

Programma
Casus Mijlweg 
Diverse betrokken partijen reflecteren op hun bijdrage aan het project dat op dit moment in de sloopfase zit. Wat hebben zij wel en niet gedaan om het circulair te doen. Vervolgens denken we met elkaar na over hoe we tot een algemenere aanpak kunnen komen als het gaat om circulair slopen en bouwen. Het panel bestaat uit:

Het panel wordt gefaciliteerd door Douwe van den Wall Bake (Innovatiemanager bij TBI).

Zelf aan de slag 
Na de beschouwingen van de panelleden is er ook ruimte om in kleine groepen door te praten over jouw uitdagingen in circulair bouwen. Je kunt een eigen case inbrengen om te bespreken. Zo gaan we op zoek gaan naar praktische handvaten voor ieder sloop- en nieuwbouwproject. 

Wanneer?
Donderdag 9 februari, 10:00 - 12:00 uur. Om 12.00 uur sluiten we af met een informele lunch

Locatie
Locatie Struijk Grond- en Sloopwerken Nederland: Noord 77, 2931 SJ Krimpen aan de Lek

Bezoek de fabriek geWOONhout

geWOONhout is volledig gericht op modulaire houtbouw. geWOONhout levert kant-en-klare houten woningmodules die in samenwerking met het TBI-woonlab zijn ontwikkeld. De modules (inclusief installaties, keuken, toilet en badkamer) zijn vervolgens eenvoudig te monteren op de bouwplaats. geWOONhout heeft een geïndustrialiseerde productielijn opgezet om efficiënt, gestandaardiseerd en CO₂-neutraal te bouwen. Je bent van harte welkom om dit zelf te komen bekijken!

Tijdens deze middag: 

  • Nemen de collega’s van geWOONhout en het TBI-woonlab je mee in de thema’s: circulair ontwerpen, circulair bouwen, houtbouw en ketensamenwerking in de bouw.
  • Is er uiteraard ruimte voor al jouw vragen over circulair bouwen.
  • Krijg je een rondleiding door de fabriek van geWOONhout.

Wanneer?
Dinsdag 7 februari, 15:00 - 17:00 uur = VOL!
Dinsdag 7 februari, 12:30 - 14:30 uur = VOL!

Locatie
geWOONhout: Kryptonstraat 8, 7031 GG Wehl

Aanmelden als collega?
Ga dan voor dit specifieke evenement naar TBInet

Stuur artikel door