BASE FT en TagBI winnen TBI Innovatieprijs 2018

Beter bouwen met nieuwe technologie. Zowel BASE FT (beste innovatie) als TagBI (beste idee) gebruiken nieuwe technologie om bestaande processen te verbeteren. In beide teams zit een enorme drive om het waar te maken. De winnende teams werden door een deskundige jury gekozen en ontvingen de prijs van Rens de Jong tijdens het TBI Paviljoen.

BASE FT - engineeringsplatform voor de heipraktijk

Met BASE FT werken medewerkers van Voorbij Funderingstechniek aan een slim engineersplatform. "Met behulp van geodata uit de heipraktijk gaat BASE FT de kwaliteit en snelheid van ontwerp, calculatie én realisatie verhogen", aldus Richard Reurings. "Het winnen van deze prijs is een mooie opmaat voor de vervolgstappen die we nog willen zetten want we willen ons machinepark verder gaan automatiseren." Voorbij Funderingstechniek is voornemens al haar funderingsmachines uit te rusten met GPS.

TagBI - BIM tastbaar maken

TagBI is bedoeld voor het track & tracen van bouwelementen. Elementen worden ook geïdentificeerd wat bijdraagt aan circulair bouwen, bouwlogistiek en beter onderhoud. Het team van jonge ambiteuze medewerkers van Koopmans Bouwgroep wil hiermee de koppeling tussen BIM en de fysieke omgeving mogelijk maken. "Het is leuk om aan echte nieuwe zaken te kunnen werken. Dit kan ons bedrijf, maar ook de sector, echt helpen om bestaande bouw- en installatieve activiteiten beter uit te voeren", aldus Patrick Goorhuis (proces engineer bij Koopmans). "Maar daarnaast kan het ook helpen om circulair te gaan bouwen", vult Linda Braakman aan.

Uit 30 inzendingen werden op 24 september bij innovatiepartner YES!Delft 6 finalisten geselecteerd. De overige 4 finalisten vind je hier:

  • Systematisch samenwerken; methode, ondersteund door een digitale tool, om complexe projecten beter te beheersen;
  • Geopolymeer in infra; toepassen van cementloos beton, geopolymeer in situ beton in infra projecten;
  • Zorgeloos ontwikkelen; BIM combineren met generative en parametric design technologie in projectontwikkeling;
  • Groen personeel; soort 'fietsplanmodel' om deskundigheid van TBI medewerkers tegen aantrekkelijke voorwaarden in te zetten voor verduurzaming van eigen woningen.

5 jaar TBI Innovatieprijs

De TBI Innovatieprijs is een platform voor vernieuwing voor onze medewerkers. Het wordt vooral gebruikt om ideeën en innovaties onder de aandacht te brengen, om ze vervolgens ook verder te kunnen brengen. Dit jaar was al weer de vijfde editie en in totaal werden meer dan 150 inzendingen ontvangen. "Ieder jaar blijkt weer hoeveel vernuftige creativiteit en ondernemerschap er in ons bedrijf zit", aldus Douwe van den Wall Bake, innovatie manager TBI Holdings. "Dit jaar was opmerkelijk hoeveel eigenaarschap en ambitie de teams toonden. Geen van de teams laat het er nu bij zitten."

Stuur artikel door