Een markt, maar allesbehalve marktconform

Kees Gerling, nieuwe trainee TBI Acdmy

Wie ben je en wat heb je gestudeerd?

Ik ben Kees Gerling, langs gestart als trainee bij TBI acdmy. Afgelopen jaar heb ik mijn master Building Engineering aan de TU Delft afgerond, dus stond ik voor de keuze: waar ga ik mijn loopbaan starten? Mijn affiniteit ligt bij de bouw, niet alleen bij het puur technische aspect, maar ook bij proces en management. Na een uitgebreide oriëntatie is de keuze daarom gevallen op  het traineeprogramma van TBI. Inmiddels ben ik twee maanden werkzaam als TBI acdmy trainee en ik wil mijn eerste ervaringen graag met jullie delen.

Waar houd je je op dit moment mee bezig?

Mijn eerste opdracht  is bij het civiele bouwbedrijf Mobilis. Hier werk ik mee aan het tendertraject ‘Zeetoegang IJmond’. In IJmuiden gaat een enorm grote sluis gebouwd worden, waar ons team nu een aanbieding voor voorbereidt. In deze tender assisteer ik de integraal ontwerpmanager, wat betekent dat ik  ondersteun bij het coördineren van interdisciplinaire ontwerpkeuzes die gemaakt moeten worden. Daarnaast houd ik me o.a. bezig met het toepassen van Systems Engineering en de eisen analyse in deze tenderfase. Een erg afwisselende functie en periode dus. 

Wat zijn je ervaringen tot nu toe?

Mijn eerste ervaringen zijn erg positief. Het project waarin ik werkzaam ben, is erg uitdagend en zo ook mijn functie. Daarnaast wordt er veel tijd en energie in mijn persoonlijke ontwikkeling gestoken. Zo werk ik met mijn TBI acdmy coach aan persoonlijke ontwikkelpunten en neem ik met mijn mede trainees deel aan opleidingsdagen en workshops. Ook ben ik aangesloten bij het jongerennetwerk van TBI.

Wat hierna?

Na mijn periode bij Mobilis zullen nog twee andere opdrachten bij TBI ondernemingen volgen. Het mooie van de opzet van het programma is dat je acht maanden per organisatie werkzaam bent, waardoor je veel kunt zien en je dingen echt eigen kunt maken. Het is de bedoeling dat ik kennis maak met ondernemingen met diverse achtergronden (Techniek, Bouw & Ontwikkeling en Infra) in verschillende functies. Na dit traineeship wil ik de opgedane ervaring meenemen naar een uitdagende functie binnen TBI. Dit traineeship dient dus als start om een brede basis te hebben en de verbinding te kunnen leggen tussen de verschillende disciplines en bedrijven van TBI.