Een markt, maar allesbehalve marktconform

Jorrit van den Berg, trainee TBI Acdmy

Wie ben je en wat heb je gestudeerd?

Mijn naam is Jorrit van den Berg en ik ben 27 jaar. Ik heb Civiele Techniek gestudeerd aan de Technische Universiteit van Delft. Na mijn bachelor heb ik de master Building Engineering gedaan. In de tussentijd heb ik ook een semester gestudeerd aan de University of Texas in Austin, USA.

Waarom heb je voor het TBI Acdmy traineeship gekozen?

Na de universiteit wist ik zeker dat ik een traineeship wilde doen. Tijdens de studie is er veel aandacht geweest voor de techniek, maar minder voor organisatorische vaardigheden en ‘soft skills’. Dit is wel een groot onderdeel van het traineeship, en dat vind ik erg belangrijk voor mijn verdere ontwikkeling. Ook de mogelijkheid om verschillende industrieën en bedrijven te zien spreekt mij erg aan. Met het TBI acdmy traineeship heb ik de mogelijkheid om in twee jaar drie verschillende bedrijven  te leren kennen en diverse functies te bekleden!

Welke opdrachten heb je gedaan?

  1. Projectorganisator Realisatie bij ERA Contour. Als projectorganisator ben je de  spil tijdens de uitvoering van een project. Het is continue schakelen tussen acute problemen op de bouw en het organiseren van werkzaamheden die pas maanden later uitgevoerd gaan worden.
  2. Commercieel medewerker bij Wolter&Dros. Een vrije rol op commercieel gebied in een organisatie die aan het veranderen is. Ik voer een projectopdracht uit naar mogelijk nieuwe business voor de komende vijf jaar en begeleid de implementatie van een CRM-systeem.

Beschrijf eens een typische werkdag.

Een typische werkdag is moeilijk te beschrijven en erg afhankelijk van de traineeopdracht. Momenteel werk ik op drie verschillende locaties, waarbij ik naast mijn traineeopdracht ook aan projecten werk voor heel TBI. Voor mijn huidige traineeopdracht begin ik elke ochtend met het verwerken van de binnengekomen e-mails. Vervolgens ga ik vaak met mijn projectopdracht aan de slag. Hiervoor heb ik veel contact met mensen buiten mijn eigen organisatie en hiervoor wil ik helemaal scherp zijn. Ondertussen komen vragen binnen over het gebruik van het CRM systeem. Ook het afstemmen van je werkzaamheden met anderen is een onderdeel van de dag. Daarnaast zijn er altijd wel besprekingen over mogelijke kansen en andere aandachtsgebieden.

Waar ben je trots op?

Trots ben ik op de gehele TBI organisatie. Binnen het bedrijf zit zoveel kennis en kunde en we zijn er continue mee bezig om dit zo goed mogelijk met elkaar te delen. Daar komen heel mooie projecten uit naar voren. Voor mij persoonlijk geldt dat ik een bijdrage kan leveren aan de groei van de bedrijven en het daadwerkelijk realiseren van producten buiten. Ik leer, maar ik heb ook eigen verantwoordelijkheden die tot echte resultaten leiden.

Wat vind je leuk aan het traineeship/je baan?

Het afwisselende karakter van het traineeship is erg leuk! Je ziet veel verschillende bedrijven maar voert ook projecten uit met heel verschillende karakters. Dit varieert van het opzetten van platforms, het uitvoeren van verbetertrajecten, tot het binnenhalen van opdrachten.

Hoe ervaar je de cultuur bij TBI?

De cultuur binnen TBI is heel wisselend. Aan de ene kant zijn we verenigd onder één Holding maar aan de andere kant zijn we ook twintig zelfstandige ondernemingen. Overal heerst de wil om te presteren, maar iedereen kan binnen de TBI organisatie een plek vinden die hij of zij prettig vindt.

Waarom raadt jij anderen het tbi acdmy traineeprogramma aan?

Als je op zoek bent naar een brede start van je carrière, dan raad ik het je TBI acdmy traineeprogramma zeker aan. Het geeft je de mogelijkheid om uit te zoeken wat je echt leuk vindt en ondertussen aan je persoonlijke ontwikkeling te werken. Daarnaast word je in de acht maanden van een opdracht onderdeel van een bedrijf of project waaraan je een mooie bijdrage levert.

Heb je nog vragen aan Jorrit van den Berg, stel deze dan door een mailtje met je vragen te sturen naar eym.arkesteijn@tbi.nl.