Jong TBI op boksclinic

Op donderdag 30 november vond de eerste sportieve activiteit van Jong TBI plaats. In de sportschool van Europees bokskampioen Marichelle de Jong werden circa 40 enthousiaste Jong TBI leden vanuit wederom 10 verschillende TBI-ondernemingen fysiek uitgedaagd tijdens een boksclinic. Na ontvangst op de (nog) koude locatie werden de nette kleren al gauw omgeruild voor sportieve outfits. Al snel werd tijdens de warming-up de zaal opgewarmd door de sportieve Jong TBI'ers waarna de training kon beginnen.

Na de warming-up werden stapsgewijs de verschillende stoottechnieken doorgenomen; de directe stoot, de hoekstoot en de uppercut. Nadat iedereen door had hoe deze technieken gebruikt moesten worden kon het echte werk beginnen! Combinaties van verschillende technieken werden in setjes van drie op elkaars handen geoefend en steeds uitgebreid naar moeilijkere combinaties. Uiteindelijk werden koppels gedurende drie rondes van 1 minuut tegenover elkaar gezet om te 'sparren', waarbij punten op elkaars lichaam gescoord moesten worden. Uiteindelijk was het de bedoeling om de ander niet te bezeren maar licht aan te raken als de dekking van de ander te doorbreken was.

Daarmee hield het natuurlijk nog niet op. Vermoeid van het sparren kon iedereen zich tijdens drie rondes van 10 seconden nog even goed uitleven op de bokszakken. Wij zijn als Jong TBI 2017 ontzettend trots op de leden die ruim een uur lang alles hebben gegeven tijdens deze boksclinic!

Gesloopt van de vermoeiende training zijn uiteindelijk 15 Jong TBI'ers, om deze mooie middag af te sluiten en bij te komen, nog gezellig gaan genieten van de wereldkeuken bij restaurant Cathay.