Jong TBI Inspiratiesessie Augmented Reality

Vrijdagmiddag 13 mei 2016 vond de inspiratiesessie over Augmented Reality plaats in het belevingscentrum in Amersfoort. Hier waren we met ongeveer 25 Jong TBI’ers aanwezig om na te denken over wat we hiermee kunnen doen bij onze verschillende ondernemingen. Het bedrijf Purple Cow heeft ons in een presentatie meegenomen in de mogelijkheden die Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) in diverse situaties bieden. Nadat we hierdoor waren geïnspireerd vertelde Thomas Deterink van Groothuis Wonen hoe zij VR al proberen toe te passen in hun processen. Ook vertelde Thomas over punten waar ze in de praktijk nog tegenaan lopen.

Na deze inspirerende en uitdagende prestentaties zijn we in een brainstormsessie in kleine groepen uitgedaagd om nieuwe toepassingen en oplossingen voor Groothuis te bedenken. Met elkaar en met Thomas dachten we mee voor Groothuis Wonen. Ook hebben we met Purple Cow nagedacht over wat VR en AR allemaal nog meer te bieden zou kunnen bieden, zowel binnen als buiten onze eigen vakgebieden. Hier kun je 360 graden foto’s vinden van deze activiteit (met een telefoon krijg je het beste effect):
http://aframe.bepurple.nl/tbi

Deze middag is afgesloten met een netwerkborrel waarbij via CAD & Company kon worden ervaren om in een virtuele wereld te leven. Zo zagen hoe bepaalde toepassingen in de praktijk werken. We willen de aanwezigen danken voor hun komst en we hopen natuurlijk dat Thomas voor Groothuis ook goede ideeën heeft gehoord waar echt wat mee gedaan gaat worden.

Thomas zei over de activiteit het volgende:
“Vrijdagmiddag 13 mei 2016 was een inspirerende Jong TBI middag. Als Groothuis hebben wij de jongeren van TBI mogen meenemen in de recente ontwikkelingen binnen Groothuis. Na een korte presentatie zijn er 2 brainstorm momenten geweest waaruit veel inspirerende ideeën naar voren zijn gekomen waaraan Groothuis zou kunnen denken voor de toekomst.”

Eveneens is deze middag een bevestiging dat Groothuis met ontwikkelingen bezig is die eveneens bij leden van Jong TBI leven.

Ik heb deze middag Jong TBI leren kennen als een dynamische groep jongeren met veel elkaar aanvullende ideeën, waarbij in mogelijkheden wordt gedacht in plaats van in beperkingen. Een groep waarin veel kennis wordt gedeeld in plaats van alleen opgehaald. Wat wij als Groothuis gaan onderzoeken om in de toekomst te gebruiken:
– Het actief informeren over benodigd onderhoud en middels deze technologie de concequenties weergeven wanneer dit onderhoud niet wordt uitgevoerd;
– Het het toevoegen van QR-codes om eenvoudig meer informatie te kunnen geven; en
– Het gebruiken van AR voor de beeldvorming en service voor de klant en als hulp in de uitvoering.

Namens deze weg wil ik dan ook alle aanwezigen, namens Groothuis Wonen maar ook namens mij persoonlijk, danken voor de ‘onbelemmerde’ inbreng en de positieve vibe!
Thomas Deterink
Hoofd productie
Groothuis Wonen | TBI

  • Inspiratiesessie Augmented Reality