Innovatieprijs 2020

Innoveren gaat niet zonder passie en ambitie van mensen. Daarom organiseert TBI ook dit jaar weer de TBI Innovatieprijs. Het dient als eervol podium én springplank voor vernieuwing. We zoeken goede ideeën (tegen klimaatverandering) en in praktijk gebrachte innovaties.

Wil jij meedoen aan de TBI Innovatieprijs?

Schrijf je vóór 25 september in voor de TBI innovatieprijs

Nieuwe ronde nieuwe kansen. Heb jij een goed idee dat helpt in onze gezamenlijke strijd tegen klimaatverandering? Kan jouw idee wel een duwtje in de rug gebruiken? Of ben jij waanzinnig trots op een gerealiseerde innovatie in de praktijk? Heb je oren naar de prijzen? Doe dan mee met de TBI Innovatieprijs 2020! 

Gezocht categorie #1: goede ideeën tegen klimaatveranderingen

In de categorie ideeën zoeken we expliciet naar goede ideeën tegen klimaatverandering. En dit mag van alles zijn! Van energie besparing tot opwekking. Van waterstof tot bouwlogistiek. Van materialen tot installaties, automatisering tot financiering. Alle goede ideeën met een - in potentie - grote impact om klimaatverandering tegen te gaan zijn welkom!!

Gezocht categorie #2: grote (en kleine) gerealiseerde innovaties 

In de categorie innovaties zoeken we initiatieven en projecten die bijdragen aan: de energie transitie (1), industrialisatie / modularisatie (2) en/of nieuwe verdienmodellen (3). In deze categorie zoeken we geen ideeën of plannen maar zaken die in praktijk worden toegepast als demo of pilot. Interne verbeteringen van bestaande processen of compleet nieuwe proposities of producten. Klein of groot. Fysiek of digitaal. Technisch of juist niet. Alle in praktijk gebrachte innovaties zijn welkom!

Hoe kan ik meedoen?

Wil je meedoen? Meld je dan, voor 25 september a.s., aan via het aanmeldformulier (3 min). Je ontvangt vervolgens toegang tot een platform waar je een inhoudelijke toelichting kunt geven op jouw idee of innovatie. vervolgens krijg je tijdens een voorronde (8 oktober 2020) de gelegenheid om je inzending toe te lichten aan een juryteam. Tijdens deze voorronde worden de finalisten gekozen waaruit  de winnaars worden gekozen.

Hoe gaat de beoordeling?

Voor de beoordeling werkt TBI samen met innovatie partner YES!Delft. De inzendingen worden beoordeeld op de volgende drie aspecten:

  • Aantoonbare klantwaarde – hoe zeker is het dat klanten (intern of extern) behoefte hebben aan de oplossing? Is her een aantoonbaar probleem en oplossing
  • Impact (maak de toekomst) – in hoeverre maakt het idee / de innovatie het positieve verschil? Hoe groot is de potentie?
  • Overtuigingskracht – gaat het team het (met haar partners) waarmaken? Past het team bij de uitdaging waar ze voor staan?

Wat kun je winnen?

De winnende teams van de TBI Innovatieprijs 2020 winnen de volgende prijzen:

  1. Een 5-daagse “KLIMAAT EXPEDITIE” met 3 personen naar de Zwitserse Alpen
  2. Een unieke foodtruck lunch om te delen met je collega’s
  3. Ondersteuning om je idee / innovatie verder te ontwikkelen