Innovatie Symposium met ICA

Op donderdag 15 februari organiseerde Jong TBI en Jong Rijkswaterstaat in samenwerking met ICA (Inter Company Association) een interactief symposium over innovatie.
Na een korte opstart met een bakje koffie of thee vond de aftrap plaats in het inspirerende LEF future center bij Rijkswaterstaat in Utrecht.

Drie korte presentaties gingen in op best practises ten aanzien van innovatie:

  • Daan Sperling, CEO van TBI, presenteerde hoe TBI is georganiseerd en op welke wijze innovatie wordt gestimuleerd in de diverse werkmaatschappijen van TBI;
  • Arend Nagel, Projectleider Smart mobility, nam ons mee in hoe Rijkswaterstaat samen met marktpartijen Smart Mobility vorm geeft;
  • Wim Leendertse, Projectdirecteur van InnovA58 en hoogleraar, vertelde hoe 'zijn' project op innovatieve wijze wordt aanbesteed.

Na een hapje eten, met leuke discussiepunten, werd gestart met het debat. Aan de hand van diverse stellingen gingen Ben Spierings (Directeur Bouwagenda) en Bas Ambachtsheer (Directeur Croonwolter&dros) met elkaar en met de diverse deelnemers in discussie. De inbreng van de niet 'bouwbranche gerelateerde' aanwezigen zorgden voor verfrissende perspectieven en discussies vanuit een ander oogpunt. Tijdens de borrel werd nog veel over innovatie nagepraat en ging iedereen geïnspireerd naar huis.

Bekijk hier het filmpje gemaakt tijdens het symposium.