Vernieuwen voor de toekomst

We leven in een tijd van grote maatschappelijke uitdagingen. Om de toekomst te maken, moeten we innoveren. Ondernemerschap en wendbaarheid zijn daarbij cruciaal.

Innovatie ecosysteem 

We hebben innovatie niet centraal georganiseerd. In plaats daarvan investeerden we in een ‘innovatie ecosysteem’: een omgeving waarin vernieuwing gestimuleerd wordt. Zo helpt een netwerk van innovatiecoaches teams om verder te komen, een digitaal platform inspireert medewerkers en in het TBI MAAKlab kunnen innovators elkaar ontmoeten. Bij TBI is innovatie een werkwoord.   

TBI i-Fonds 

Als je een idee uit wilt werken, of wilt ontdekken of iets werkt kun je een beroep doen op het Innovatiefonds van TBI. Je idee wordt dan kritisch getoetst, maar kan bij goedkeuring rekenen op een flinke bijdrage. Zo kreeg TBI-onderneming Giesbers subsidie voor het testen van een nieuwe manier om een heipaal in te zetten bij energieopwekking voor woningen en ontving ModuleMakers ontving een subsidie voor het ontwikkelen van ‘de modulaire meterkast’.

Innoveren doe je nooit alleen 

We werken samen met klanten, leveranciers, collega’s en concullega’s. Met start-ups en scale-ups. Van tech incubator YES!Delft, tot het Rotterdamse Flatland Agency en de innovatieversnellers van Freshheads.  

TBI Innovatieprijs 

Innoveren vraagt om passie, lef, doorzettingsvermogen en daadkracht. En vooral om creativiteit. Mooie eigenschappen die we terugzien bij TBI-collega’s. Collega’s kunnen elk jaar meedoen aan de TBI Innovatieprijs; een podium voor vernieuwende projecten en ideeën en innovaties, en een stimulans voor onze collega’s. Deelnemers van de TBI Innovatieprijs focussen met hun inzending op een bijdrage aan de strategische pijler Duurzame Oplossingen

‘'TBI innoveert niet, dat doen onze collega’s in de ondernemingen. TBI helpt hen hierbij met een aantal mooie middelen en kijkt daarbij hoe we positieve invloed kunnen uitoefenen op de energietransitie en circulaire transitie.'
Douwe van den Wall Bake, Innovatiemanager