Maak de toekomst

Gezocht: Enthousiaste vrijwilligers voor de IMC Weekendschool

Voor de komende jaren is TBI een samenwerking aangegaan met IMC Weekendschool. De IMC Weekendschool zet zich in voor nieuwsgierige jongeren in de leeftijd van 10 tot 14 jaar uit achterstandswijken in Nederland. Door lessen te volgen bij de IMC Weekendschool verbreden de jongeren hun maatschappelijk blikveld, ontdekken ze waar hun talenten en interesses liggen en verbeteren zij vaardigheden als samenwerken en onderzoeken.

TBI adopteert een klas

We adopteren een klas van de vestiging Rotterdam Delfshaven en zetten ons in om deze leerlingen jaarlijks het vak ‘Bouwkunde & Techniek’ te geven. Dat betekent dat we vier zondagen een interactief en leerzaam programma voorbereiden. Dit programma wordt door onze eigen collega’s gegeven.

Deelnemen als vrijwilliger?

Meld je hier aan

Deelnemen als vrijwilliger?

Ben jij één van die collega’s die het leuk vindt om jezelf één of meerdere zondagen vrijwillig in te zetten voor deze nieuwsgierige groep kinderen (leeftijdscategorie groep 7/8)? Meld je dan nu als vrijwilliger aan! TBI staat voor de klas op de onderstaande zondagen, waar verschillende onderwerpen centraal staan:

  • 15 maart – Projectontwikkeling
  • 22 maart – Bouwkunde
  • 29 maart – Projectbezoek
  • 5 april – Technische installaties

Je kunt je aanmelden als vrijwilliger voor één (of meerdere) van deze TBI lesdagen. Kun je deze zondagen niet, maar wil je wel graag helpen? Dan kun je jezelf ook aanmelden voor een andere zondag. Op die zondag zal het vak ‘Bouw & Techniek’ niet gegeven worden, maar ook bij de andere vakken zijn vrijwilligers hard nodig!

Praktische informatie

Een lesdag is van 10:00 uur tot 15:00 in het gebouw van het Erasmus MC in Rotterdam of op een (project)locatie hier vlakbij. De dag zal starten met een briefing met alle vrijwilligers. Vervolgens komen de kinderen naar de IMC Weekendschool, waar zij twee blokken van 75 minuten les zullen krijgen. Hier tussen is er een pauze. Om 14.30u gaan de kinderen naar huis en praten we met elkaar nog even na en ruimen we het lokaal met elkaar op.

Aanmelden

Ben je enthousiast en wil je jezelf aanmelden als vrijwilliger? Vul dan het formulier in via onderstaande knop! Na aanmelding zal er contact met je opgenomen worden. Heb je vooraf nog vragen? Neem dan contact op met Wendeline Besier, MVO Manager TBI, via wh.besier@tbi.nl of +31 6 50 22 32 24.

Enthousiast? Meld je aan!

Word vrijwilliger