Duurzame oplossingen? Zo doen we dat!

Klimaatverandering, waarschijnlijk de grootste uitdaging waar onze maatschappij voor staat, gaat ons aan het hart. Daarom is duurzaamheid de belangrijkste pijler in onze strategie. Een pijler met twee thema’s: de circulaire transitie en de energietransitie, die we vertalen naar een aantal praktische voorbeelden.

De TBI Greenlist: duurzamere materiaalkeuzes maken

Met de TBI Greenlist kunnen onze collega’s nog duurzamere materiaalkeuzes maken voor hun projecten! De afgelopen periode is er hard gewerkt aan deze lijst vol duurzame alternatieven voor veelgebruikte bouwmaterialen.

In de Greenlist zie je bijvoorbeeld in één oogopslag hoe betonmortel met 30% granulaat in verschillende impactgebieden scoort ten opzichte van 100% granulaat. Naast betonmortel zijn ook materialen zoals lijm, gipsbeplating, isolatiemateriaal en verf opgenomen in de lijst.

Vanaf nu gaan we de Greenlist verder doorontwikkelen. Daarom is de lijst voor nu alleen toegankelijk voor onze collega’s. Desondanks kunnen we jouw hulp goed gebruiken om de Greenlist te laten groeien.  Dus, lever, produceer of ben jij op de hoogte van een duurzaam materiaalalternatief dat echt niet mag ontbreken? Laat het jouw contactpersoon bij één van de TBI-ondernemingen weten!

Het isolatiemateriaal op deze foto is gemaakt van oude spijkerbroeken.