Expertsessie

Dit jaar gaat het programma 'Privacy & Security, maak er werk van' van start. We organiseren daarom een aantal interactieve sessies waarin specifieke AVG-gerelateerde onderwerpen centraal staan.

In 2019 is er al een expertsessie georganiseerd over  verwerkersovereenkomsten. Wegens het enthousiasme herhalen we dit onderwerp. Heb je interesse? Meld je dan snel aan! 

Meer informatie over deze expertsessie?

Neem contact op

Verwerkersovereenkomsten

Met de komst van de AVG zijn organisaties verplicht om met zogenoemde ‘verwerkers’ van persoonsgegevens een verwerkersovereenkomst af te sluiten. Verwerkers zijn organisaties die ten behoeve van een andere partij persoonsgegevens verwerken. De AVG roept op dit gebied in de markt veel vragen op. Het tekenen van zo’n overeenkomst is namelijk lang niet altijd verplicht. Daarnaast wordt het belang van de verwerkersovereenkomsten nog onvoldoende ingezien. Binnen TBI willen wij collega’s die te maken hebben met de contractvorming waarbij persoonsgegevens een belangrijke rol spelen, op dit gebied trainen. Let wel: deze bijeenkomst gaat in op de verwerkersovereenkomsten en zal niet/nauwelijks ingaan op de overige aspecten van de AVG. 

Voor wie?  

De expertsessie is voor medewerkers die te maken met contractvorming waarbij persoonsgegevens een belangrijke rol spelen. Denk daarbij aan functies zoals Inkopers en Contractmanagers. 

Doel van de expertsessie 

Na het volgen van deze training weet je wanneer en waarom het belangrijk is om een verwerkersovereenkomst af te sluiten en welke punten daarin van belang zijn. Je krijgt tips en informatie over onze eigen model-verwerkersovereenkomsten en over het afsluiten en de borging van verwerkersovereenkomsten. Je weet bij wie je terecht kunt met vragen. 

Inhoud van de expertsessie

  1. Wat is een verwerkersovereenkomst en waarom is dat belangrijk? 
  2. Begrippen persoonsgegeven, verwerken, verwerker en verwerkingsverantwoordelijke 
  3. Wanneer moet er een verwerkingsovereenkomst getekend worden? (begrip verwerker vs. verwerkingsverantwoordelijke en juridisch kader) 
  4. Welke model-versies hebben wij en wanneer moet/kan elke versie gebruikt worden? 
  5. Wat staat er precies in onze model-verwerkingsovereenkomsten? 
  6. Waar moet je op letten bij het ontvangen van verwerkingsovereenkomsten van de wederpartij? 
  7. Als ik geen verwerkersovereenkomst hoef te tekenen, wat kan ik dan wel voor afspraken maken? 
  8. Hoe kan je borgen dat de verwerkersovereenkomsten afgesloten worden? 
  9. Wie kan mij ondersteunen bij vragen? 

Door wie wordt de sessie gepresenteerd? 

Deze expertsessie wordt gepresenteerd door Céline van Waesberge (advocaat bij Loyens & Loeff) en Dennis van der Staak (Privacy Officer bij TBI Holdings).

Deelnemen aan de expersessie? 

Wil je deelnemen aan de expersessie? We hebben twee sessies gepland staan. De eerste vindt plaats op 28 januari 2020 en de tweede op 12 februari 2020. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus schrijf jezelf snel in!  


12 feb. 2020 - 14:00 - 16:00 - Amersfoort, Amsterdamseweg 53


Let op: de sessies worden opgenomen

De expertsessies worden opgenomen. De beelden kunnen met de medewerkers van de TBI-ondernemingen worden gedeeld. Wij streven er naar om geen deelnemers in beeld te brengen.

Aangemeld maar toch verhinderd?

Mocht je jezelf ingeschreven hebben en blijk je vanwege belangrijke redenen toch niet te kunnen? Dan kun je jezelf uitschrijven door een e-mail te sturen naar privacy@tbi.nl. Let wel: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Laat afmelden maakt dat het vrijgekomen plekje niet meer gezien wordt door iemand die zich graag wil aanmelden. We vertrouwen op je professionaliteit in deze.