Yvette Wilson

Ik heb de mogelijkheid mijzelf te ontwikkelen en mijn technische kennis te verbreden

“Ik vind dat we binnen Croonwolter&dros een open cultuur hebben. We leren daardoor in andere behoeftes denken. Dat is belangrijk omdat we door het snel veranderende technische werkveld steeds met nieuwe uitdagingen te maken hebben. Ik heb zodoende de mogelijkheid mijzelf te ontwikkelen en mijn kennis te verbreden. Hierdoor blijft het werk leuk en uitdagend en roest ik niet vast. Dat is waardevol voor het bedrijf en voor mijzelf. En ik groei hierdoor mee met de ontwikkelingen in de wereld.

Door open te communiceren bevorderen we innovaties. Dat is ook het resultaat van verscheidenheid op de werkvloer. De diversiteit van onze teams speelt een stimulerende rol. Iedereen staat open voor andermans ideeën. Zo leer je met andere karakters en mensen omgaan en groei je in kennis en kunde. Dat is ook interessant én belangrijk voor de klant. We hebben elkaar en diversiteit nodig. Zo komen we op een flexibele manier tot oplossingen om een gezamenlijk doel te bereiken.

Jezelf net als Yvette blijven ontwikkelen?

Voor mij als vrouw in de techniek, een traditionele mannenwereld, is het interessant in deze omgeving te werken. Vrouwen communiceren nu eenmaal anders dan mannen. Ik ben vaak het middelpunt. Dit komt door de functie die ik bekleed én de manier waarop mannen zich opstellen naar vrouwen. Daar zitten overigens nog wel verbeterpunten in. Meer training op het gebied van toelaatbaar en het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag is soms nodig. Want de grens tussen fatsoenlijke en kwetsende grappen is nog niet voor iedereen even duidelijk.

In de elektrotechniek is een groot tekort aan vakkundige mensen. Wij kunnen ze ook goed gebruiken. Starters moeten dan bereid zijn zich te laten ontwikkelen tot bekwame medewerkers. Daar moet je naar toe groeien. Ik ben erg blij met de mogelijkheden die ik hier krijg. Als ik iets wil bespreken of ontwikkelkansen zie, is mijn baas of de HR-manager makkelijk benaderbaar. Je moet dan wel mondig zijn en het probleem niet opkroppen. Ik kan ook altijd aangeven dat ik misschien naar een ander project of een andere afdeling wil, of wil doorgroeien. Er wordt naar mijn ambities geluisterd”.

Verhalen van onze toekomstmakers

Wat wij vandaag ontwerpen, bouwen, installeren en aanleggen bepaalt hoe Nederland er morgen uitziet. We maken de toekomst en vertellen daar graag over. 

Stuur verhaal door