Rick Pattipeilohy

'Goed projectmanagement vereist veel kennisoverdracht' 

“Hoe ziet de omgeving van het project eruit? Wie zijn de stakeholders? Wat zijn de risico’s en kansen? Wat vraagt de klant precies? Zeker in de infrasector zie ik dat goed projectmanagement complexer en veelomvattender wordt. De RijnlandRoute is daar een duidelijk voorbeeld van. Je moet goed weten wat de scope van het werk is.

Het waarom achter het project is voor mij de crux als we naar de oplossingen kijken. Dit vereist brede kennis en veel kennisoverdracht. Niet alleen binnen het team, maar ook binnen het consortium en TBI. Bij de realisatie van een project is het cruciaal om de afstand tussen de mensen op kantoor en buiten beperkt te houden. Zeker met een hele diverse groep (buitenlandse) medewerkers.

Meer weten over het project van Rick?

Lees meer over comol5

Gelukkig hoef je de kennis niet allemaal zelf in huis te hebben. Die kun je ook via partners inhuren. Dat betekent wel dat er vaak veel verschillende partijen betrokken zijn. Iedereen heeft zijn rol. Het gaat dan om de optelsom en het samenwerken. Kennisontwikkeling is erg belangrijk. Medewerkers moeten vanuit hun rol en expertise goed begrijpen waarom het project ontwikkeld wordt én daarop kunnen acteren.

Goed projectmanagement is voor mij ook essentieel om (financiële) risico’s te beheersen. Dingen die je beter kunt doen, zijn belangrijk bij onze kennisoverdracht. In een snel veranderende wereld moet je steeds nieuwe dingen (van elkaar) willen leren. Dat proces is soms spannend voor medewerkers, maar juist de uitdaging voor mij.

Ik zie dat bij TBI alle mensen gedreven zijn projecten te realiseren met nut voor de maatschappij. Dat TBI op meerdere fronten een maatschappelijk betrokken werkgever is, heeft daar ook mee te maken. Er zijn veel mogelijkheden jezelf te ontwikkelen. Zeker voor jongeren. Maar ook aan ouderen wordt aandacht besteed. Uitsluitend veel geld verdienen is niet het belangrijkste voor TBI. Dat de aandeelhouder een stichting is, zegt genoeg”.

Verhalen van onze toekomstmakers

Wat wij vandaag ontwerpen, bouwen, installeren en aanleggen bepaalt hoe Nederland er morgen uitziet. We maken de toekomst en vertellen daar graag over.

Stuur verhaal door