Duurzame oplossingen? Zo doen we dat!

Klimaatverandering, waarschijnlijk de grootste uitdaging waar onze maatschappij voor staat, gaat ons aan het hart. Daarom is duurzaamheid de belangrijkste pijler in onze strategie. Een pijler met twee thema’s: de circulaire transitie en de energietransitie, die we vertalen naar een aantal praktische voorbeelden.

ERA-flats: weer 100% toekomstproof

De ERA-flats werden gebouwd in de jaren ’60 en ’70 om de woningnood in Nederland op te lossen. Inmiddels waren de woningen toe aan een facelift en modernisatie. De afgelopen tijd zijn veel van deze flats onderhanden genomen om mee te kunnen in de energietransitie. De woningen zijn aardgasvrij gemaakt en extra geïsoleerd, waardoor ze van energielabel E of lager naar A zijn gegaan.

In de toekomst kunnen de woningen worden aangesloten op stadswarmte om verder te verduurzamen. Dit alles is gerealiseerd zonder huurverhoging voor de bewoners. De renovatie van ERA-flats past goed binnen de TBI doelstelling om energieverbruik van bestaande gebouwen te verlagen. In totaal zijn er nu 1773 woningen verduurzaamd en er staan er nog bijna 700 op de planning.