Duurzame oplossingen? Zo doen we dat!

Klimaatverandering, waarschijnlijk de grootste uitdaging waar onze maatschappij voor staat, gaat ons aan het hart. Daarom is duurzaamheid de belangrijkste pijler in onze strategie. Een pijler met twee thema’s: de circulaire transitie en de energietransitie, die we vertalen naar een aantal praktische voorbeelden.

Energie besparen met de slimme verlichtings-app van MDB

Energie besparen op de bouwplaats wordt een stuk eenvoudiger met de slimme verlichtings-app, ontwikkeld door MDB; de materieeldienst van TBI. De app werd ontwikkeld bij de aanleg van de tunnel op de A16 bij Rotterdam. Met één druk op de knop kan de verlichting op elk moment van de dag worden in- en uitgeschakeld. 

De armaturen zijn voorzien van energiebesparende LED-lampen en zijn in groepen geschakeld. Worden op een gedeelte van het drie kilometerlange traject geen werkzaamheden uitgevoerd, dan kan de verlichting per zone worden uitgeschakeld. Dit kan zelfs op afstand, zoals vanuit huis of kantoor. Naast energiebesparing zorgt dit ook voor minder lichtoverlast voor de omgeving en meer gemak op de bouwplaats.